Άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Σπάρτης – Βίντεο Φωτογραφίες

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και την Πυροσβεστική – Οι ασκήσεις του ΕΚΕΠΥ συνεχίζονται σε Μολάους και Κύθηρα

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης εργαζόμενοι και Πυροσβεστική συνεργάστηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα σε μια ευρείας κλίμακα άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν υποθετικά σενάρια πυρκαγιάς, σεισμού και παρεμφερών κρίσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ήταν μια ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), η οποία θα διεξαχθεί αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Μολάων και τη Μεγάλη Τετάρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο».
Οι ασκήσεις ετοιμότητας γίνονται στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα, με επικεφαλής τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν εκπονηθεί και πραγματοποιηθεί Επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρίσεων σε 82 δημόσια νοσοκομεία, υπό την εποπτεία και την ευθύνη του ΕΚΕΠΥ.
Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε Μυτιλήνη και Χίο.