Έρευνα – Υπάρχει Ανεργία στη Σπάρτη; Προβληματισμός σε επιχειρήσεις για την μη εύρεση προσωπικού

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης για την δυσκολία αλλά και παράλληλα τον προβληματισμό για την μη εύρεση προσωπικού για θέσεις εργασίας σε αρκετές ειδικότητες.

Όπως σημειώνουν στο Report24 υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες και ενώ υπάρχει προσφορά δεν υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση από υποψήφιους εργαζόμενους διερωτώμενοι εάν τελικά στη Σπάρτη υπάρχει ανεργία.

Σημείο αναφοράς και οι πολλαπλές ετικέτες έξω από καταστήματα με την γνωστή αγγελία “Ζητείται Προσωπικό”  Μια βόλτα στην αγορά της πόλης θα μας πείσει όλους.

Πληροφορίες θέλουν πως και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στην περιοχή μας είναι σε συνεχόμενη αναζήτηση προσωπικού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη πόλη με τις απαντήσεις να έχουν σημεία αναφοράς την μη εξειδίκευση των ατόμων, την φυγή νέων από την Σπάρτη, την επιλογή και τις απαιτήσεις των υποψηφίων εργαζομένων όπως επίσης και την μορφή επιδομάτων που δεν θέτουν σε αναγκαστική εργασία τον άνεργο σε κάποιες περιπτώσεις ενώ σενάριο που χρήζει προβληματισμό είναι και οι πόροι εύκολης λύσης από άλλες πηγές  όπως η οικογένεια.

Το φαινόμενο έχει πάρει θα μπορούσαμε να πούμε διαστάσεις όταν διακρίνουμε να υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας αλλά όχι η απαιτούμενη ζήτηση ενώ οι απολαβές είναι σε πολύ υψηλότερα βάση του νόμου επίπεδα. (άνω των 750 ευρώ/μήνα)

Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας χωρίς αντίκτυπο.

Το Report24 έχει ξεκινήσει έρευνα για τις βασικές ειδικότητες που χρειάζονται πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας για να κατανοήσουμε πρώτα το μέγεθος του προβλήματος ενώ θα προχωρήσει στην διασύνδεση με άλλες περιοχές για την εύρεση διαθέσιμου εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελεχώσουν τοπικές επιχειρήσεις.

Ιωάννης Παυλάκος