Μέτρα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Σπάρτης

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Ζαχαράκη σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και να στηρίξουν ενεργά τους συμπολίτες μας και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και έχουν προχωρήσει σε διάφορες δράσεις, τις οποίες ενδεικτικά αναφέρουμε:

  •  Σε στενή συνεργασία με το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης «Βοήθεια στο σπίτι»  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, διερεύνησαν αν υπάρχουν δημότες μας που χρειάζονται σίτιση και οι οποίοι δεν είναι ήδη καταγεγραμμένοι στα αντίστοιχα μητρώα της υπηρεσίας μας και δεν βρέθηκε κανείς. Ωστόσο αν γνωρίζει ο οποιοσδήποτε  ότι υπάρχει κάποιος συμπολίτης μας που χρήζει βοήθεια, παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε και η ανταπόκριση του Δήμου θα είναι άμεση!

  • Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων, ενισχύθηκε η δομή της Βοήθειας στο Σπίτι και εντάχθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα μοναχικά που χρήζουν βοήθειας.

  • Η νέα δομή του Δήμου είναι έτοιμη τόσο να παρέχει υποστήριξη στην αντίστοιχη δομή της Μητροπόλεως ενισχύοντας και οικονομικά το πρόγραμμα σίτισης που εφαρμόζουν, όσο και να προσφέρει υποστήριξη στους μοναχικούς και ανήμπορους συμπολίτες μας, με τη βοήθεια πάντα εξειδικευμένων επιστημόνων.

  • Όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ο Δήμος με τη στήριξη των εργαζομένων και ομάδων εθελοντών, κάνει κατ΄οίκον παράδοση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

  Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Πρόνοιας : 2731022226, εσωτ. 123, 2731361240, 2731361241, 2731361242.

 Κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό και μένουμε σπίτι!