Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης για το τέλος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, από τις 16 Δεκεμβρίου έως  5 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δήμος Σπάρτης με τη δημιουργία, για δεύτερη φορά, του Χριστουγεννιάτικου χωριού ,στο Πάρκο του Οσίου Νίκωνος(ΟΤΕ) και στην Κεντρική πλατεία της Σπάρτης, φόρεσε το γιορτινό του χαμόγελο και σε πείσμα των καιρών έβαλε στόχο να διατηρήσει φωτεινά              τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, να δημιουργήσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, ψυχαγωγίας και θετικής ψυχολογίας, γεμίζοντας την πόλη μας χρώμα και αισιοδοξία και να ενισχύσει εκτός άλλων και την εμπορική κίνηση της τοπικής αγοράς, που τόσο το έχει ανάγκη, προσελκύοντας επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Μια σειρά δωρεάν Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ετοιμάστηκαν με κύριο αποδέκτη τα παιδιά. Δόθηκαν παραστάσεις με αφηγήσεις παραμυθιών και παιχνίδια στα δημοτικά σχολεία του Μυστρά – Αγίου Ιωάννη, Μαγούλας και Ξηροκαμπίου, επίσης στην πολιτιστική αίθουσα «Μπακή» στο Καστόρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκοριτσάς και στην Κοινοτική αίθουσα Καρυών. Τέλος το «Χριστουγεννιάτικο αστυνομικό μυστήριο» στο μουσείο, μια δημιουργική εκπαιδευτική απασχόληση για τα παιδιά που πραγματοποιήθηκε στο Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη,  οι πλατείες γέμισαν με γέλια και χαρούμενες φωνές, οι αίθουσες με χειροκροτήματα.

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, στη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης         και στον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης που μας ταξίδεψαν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, στη Δημοτική Αστυνομία, στους εργαζόμενους του Δήμου, στα μέλη του ΚΑΠΗ και σε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά.

Του χρόνου ‘‘έπεται η συνέχεια’’ με ακόμα περισσότερα τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια και πολλά ακόμα εισιτήρια στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ