Απαντήσεις για μεταφορά και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς

Απαντώντας στην απάντηση του Δήμου στα Μ.Μ.Ε σε επιστολές – ανακοινώσεις των Επιτροπών κατοίκων Λάκκας και Νέου Κόσμου Σπάρτης για την θέση της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την μεταφορά και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στις παραπάνω περιοχές κάθε Τετάρτη, κάνουμε την παρατήρηση, εκπεφρασμένη είναι μόνο η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και τα όργανα που ελέγχει, και όχι το σύνολο των επαγγελματικών συλλόγων, παραγωγοί, έμποροι και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών & Βιοτεχνών Εμπόρων που διαφωνούν κάθετα.

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι εκπρόσωποι αυτών των περιοχών, γιατί μόνο δυο βλέπουμε και γνωρίζουμε, με ανακοινώσεις τους προσπαθούν να εκβιάσουν την απόφαση της επιτροπής έχοντας θέση στόχο ζωής να πάνε Λαϊκή στην εξώπορτα του σπιτιού τους.

Εμείς χωρίς παρεμβάσεις, εκβιασμούς περιμένουμε την απόφαση της ενιαμελούς επιτροπής εκτιμώντας ότι 3000 υπογραφές μόνο σε μια ημέρα και η θέληση των Επαγγελματικών Φορέων θα ικανοποιηθεί βοηθώντας στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και όλων των επαγγελματικών ομάδων.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒΕΛ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος , των Παραγωγών/Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας κ. Σταύρος Λιακάκος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήριος Ροϊνός , σχετικά με τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

1. Σε ποια νόμιμη , καταστατικά , συνέλευση των Σωματείων τους ελήφθη η απόφαση για «κάθετη διαφωνία» σχετικά με τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς ; Μπορούν οι κκ. Πρόεδροι των ως άνω Σωματείων να παρουσιάσουν την απόφαση αυτή ; ΄Η μήπως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση ;

2. Ποιοι είναι εκείνοι που διαδίδουν στο παζάρι της Σπάρτης , και προεξοφλούν , ότι η απόφαση της εννιαμελούς επιτροπής θα είναι αρνητική ; Πού εδράζεται αυτή η φημολογία ;

3. Κάτω από ποιο κείμενο τέθηκαν οι 3.000 υπογραφές που επικαλούνται οι κκ πρόεδροι ότι διαφωνούν με τη μετακίνηση της Λαϊκής ; Μπορούν οι κκ Πρόεδροι να παρουσιάσουν αυτό το κείμενο ως αναπόσπαστο σώμα των υπογραφών ;

4. Τέλος , όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «αυτοπροσδιοριζόμενοι» , ο οποίος αποδίδεται στους εκπροσώπους μας , θέλουμε να τονίσουμε πως το να εκπροσωπεί κάποιος , μέσα από αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες , τους απλούς πολίτες , που συσπειρώνονται κι ενεργοποιούνται γύρω από τα προβλήματά τους , είναι τίτλος τιμής κι ευθύνης , που ξεπερνά τα όποια συνδικαλιστικά αξιώματα .

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως η απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών θα είναι σύμφωνη :

– με το καθολικό αίτημα των κατοίκων των δύο συνοικιών , που αποτελούν το 1/3, περίπου , του πληθυσμού της πόλης ,

– με τη θετική γνωμοδότηση της Τροχαίας Σπάρτης ,

– με τη θετική απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης ,

– με τη θετική απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης και

– με την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης .

Σπάρτη 22-2-2019

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ