Αποκάλυψη Ευστάθιου για θρησκευτικά και Φίλη “Άλλα μας είπαν στην συνάντηση άλλα είπε μετά ο Υπουργός” – Βίντεο

Μείζον ζήτημα προκύπτει από την Αποκάλυψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία όταν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άλλα ειπώθηκαν και άλλα στην συνέχεια δήλωσε ο τότε Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Ευστάθιος σε συνέντευξή του στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης Best και τον Γιάννη Παυλάκο σημείωσε

Ο θόρυβος που προκλήθηκε για το θέμα των θρησκευτικών δεν είναι ανυπόστατος. Έχει κάνει ενα τεράστιο λάθος το Υπουργείο Παιδείας. Ήμουν στην επιτροπή και επεσκέφθη τον Πρωθυπουργό. Είμαστε τρεις Αρχιερείς. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Λαμίας και εγώ και απέναντί μας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο Υπουργός Παιδείας (τότε ο κ Νίκος Φίλης) και ο Υπουργός Αμύνης (κ.Πάνος Καμένος) και άλλοι δυο παράγοντες διοικητικοί. Είπαμε τόσο ωραία πράγματα που μας έκανε εντύπωση η δια στροφή αυτών που συζητήσαμε εκείνη την ώρα. Να καταλάβετε. Βγήκαμε από την κύρια είσοδο εμείς και μπροστά ήταν ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος έδωσε στη συνέχεια συνέντευξη αυτών των οποίον είπαμε πριν λίγο στην συνάντηση. Ήταν πολιτισμένη η συζήτηση και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είπε πολύ σοβαρά πράγματα. και έθεσε θέμα πως δεν πρέπει επ ουδενί να εξοβελιστούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία. Στην άλλη πόρτα βγαίνει ο Υπουργός Παιδείας κ.Φίλης και είπε τα ακριβώς αντίθετα. και γενάτε τώρα το ερώτημα. Ποιος ποιον θέλει να κοροϊδέψει. Εμείς δεν πήγαμε εκεί να κοροϊδέψουμε κανέναν.”

Ο τέως Υπουργός Νίκος Φίλης μιλώντας στην Τηλεόραση της Βουλής για την απόφαση του ΣτΕ σημείωσε ότι πρόκειται για “σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό” Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε παράλληλα ότι “το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών»

Δείτε το βίντεο με τις Αποκαλύψεις του κ.Ευσταθίου όπως επίσης και τις δηλώσεις Φίλη.