Ατύχημα προβληματίζει για έργα και μέτρα ασφαλείας στην πλατεία Σαϊνόπουλου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ .

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ένα ακόμα ατύχημα (ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες) συνέβη στην πλατεία Σαϊνοπούλου στο Ν. Κόσμο Σπάρτης  , την Πέμπτη το βράδυ , 27-7-2017 , όταν , παιδί που οδηγούσε ποδήλατο βγήκε στο οδόστρωμα πίσω από σταθμευμένο αυτοκίνητο και συγκρούστηκε  με διερχόμενο ΙΧ  .

Η πλατεία Σαϊνοπούλου είναι ουσιαστικά ένας κυκλοφοριακός κόμβος στο μέσο του οποίου όμως βρίσκεται καθημερινά  κόσμος που χρησιμοποιεί την πλατεία για αναψυχή και κυρίως ΠΟΛΛΑ παιδιά  , τα οποία παίζουν  στην πλατεία και στην παιδική χαρά .

Αυτή η αντίφαση δημιουργεί διαρκώς κινδύνους ασφάλειας  , ιδιαίτερα για τα παιδιά , όταν αυτά κινούνται από και προς την πλατεία .

Για το λόγο αυτό , κι επειδή τέτοιου είδους ατυχήματα έχουν συμβεί κι άλλα κατά το παρελθόν , ο δήμος Σπάρτης με  μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών ΠΡΕΠΕΙ άμεσα :

  1. Να απαγορεύσει τη στάση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων  προς την πλευρά της πλατείας , σ’ ολόκληρη την περίμετρό της  .

  2. Να τοποθετήσει στο οδόστρωμα , γύρω από την πλατεία , κατάλληλους μειωτές ταχύτητας .

  3. Να κατασκευάσει κατάλληλη και ασφαλή περίφραξη στον χώρο της παιδικής χαράς .

Είναι αιτήματα που οι κάτοικοι έχουν υποβάλει κατά καιρούς σ’ όλες σχεδόν τις δημοτικές αρχές , χωρίς όμως να εισακουστούν !

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου Σπάρτης ελπίζουν πως το νέο ατύχημα στην πλατεία της συνοικίας τους θα γίνει αιτία και ισχυρό κίνητρο για να υλοποιήσει ο δήμος Σπάρτης τα προτεινόμενα μέτρα ασφαλείας  το συντομότερο δυνατόν !

 

28-7-2017

Βαγγέλης  Μητράκος