ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΑΤΩΝ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΑΤΩΝ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Τιμητική βράβευση στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων – πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Νιάτων – Αγ. Δημητρίου Λακωνίας, καθώς με επιτυχία ξεχώρισε και διακρίθηκε η ταινία μικρού μήκους «Αχ, αφτό το αυ».

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.  Παρόντες για να παραλάβουν το βραβείο ήταν οι μικροί μαθητές της περσινής πρώτης τάξης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, ο διευθυντής του σχολείου Θάνος Παπαδημητρίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν την μαθητική ταινία, Νάντια Στρατή και Νικόλαος Γαλάνης.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  απευθυνόταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το βραβείο παρέδωσε στο σχολείο η Πόπη Διαμαντάκου, Πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και γνωστή δημοσιογράφος – τηλεκριτικός. Άλλες σημαντικές προσωπικότητες του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και πολιτικού χώρου που παρέστησαν στην τελετή βράβευσης ήταν οι λογοτέχνες Αγγελική Βαρελά και Μάνος Κοντολέων, ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς κ.α.

Τέλος, το σχολείο θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ευρώτα και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την σημαντική έμπρακτη βοήθειά τους ώστε οι συμμετέχοντες – μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς – να δώσουν το παρόν στην τελετή βράβευσης στον υπέροχο χώρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Δείτε την μαθητική ταινία «Αχ, αφτό το αυ»: https://www.youtube.com/watch?v=9nigdbnGRHc