Βραδιά Μελωδίας στο Παρόρι.

Σας προσκαλούμε στη μουσική εκδήλωση

με τον βαρύτονο Λούη Μανίκα

που συνδιοργανώνει ο Σύλλογός μας με το Ν.Π.Π.Π. του Δήμου Σπάρτης,

τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ.

στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Παρόρι.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για όλους μας.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Βαρύτονος Λούης Μανίκας κατάγεται από τη Λακωνία (Άγιος Νικόλαος Μελιτίνης, ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ).

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία “Μαρία Κάλλας” και είναι διπλωματούχος της  Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης.

Σπούδασε δίπλα σε μεγάλα ονόματα της όπερας: Eugenie LudwigMario del MonacoLuigi Ricci και

Tito Gobbiόπου συνεργάστηκε στενά σε παραγωγές του, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τους ρόλους  FalstaffJago,ScarpiaNabucco, με τους οποίους έχει αγαπηθεί και από το κοινό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει τραγουδήσει σε μεγάλα θέατρα του κόσμου ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου πρωταγωνιστικών ρόλων απότους VerdiPucciniWagnerBeethoven Strauss,Stravinsky κ. ά.

Παράλληλα διδάσκει “Ανάπτυξη της Προσωπικότητας” και “Τεχνική της Αναπνοής και της Φωνής”.

Μέχρι σήμερα πραγματοποίησε σεμινάρια ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα (Παν/μιο Πατρών), Ιαπωνία, Γερμανία, Λιθουανία, Ουκρανία, Κορέα και Σκανδιναβία.

Στις 13 Μαρτίου 2016  τραγούδησε σε τιμητική συναυλία για τα 30 χρόνια καλλιτεχνικής του δραστηριότητας  στη Φιλανδία στο Balder Sali του Helsinki.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Operastudio r.y. Espoo, Φιλανδίας.

Στις 14 Μαΐου 2016 τραγούδησε  ευγενώς προσφερθείς στα Εγκαίνια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ανατολικής Μάνης.

Στις 27 Ιουνίου 2016, για την επέτειο των 150 Χρόνων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τραγούδησε με επιτυχία στην αίθουσα του Βωμού, μέρος, από το πρόγραμμά του “Αθάνατες Ελληνικές Συνθέσεις”.

Στις 22 Ιανουαρίου 2017 προσκεκλημένος από το Δήμαρχο Πεντέλης, κο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, παρουσίασε επίσης το ίδιο πρόγραμμα με την Πιανίστα, Miki Hashimoto, γνωστή και στο Ελληνικό κοινό.

Στις 27 Απριλίου 2017 παρουσίασε στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης“,  Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια Ελλήνων και Ξένων συνθετών, συνοδευόμενος από τον Κλασσικό Κιθαρίστα,  Αριστοτέλη Γιαννακούρο, με τον οποίο τελευταία συνεργάζεται στενά.

Προσκεκλημένος από την θερινή Μουσική Ακαδημία της  Palanga στην  Βαλτική, δίδαξε σε Master Class, από τις 10-07-2017 έως τις 17-07 2017, την “ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ“. Ο ΛΟΥΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ στις 15-07-2017 έδωσε Κοντσέρτο με την δημοφιλή Λιθουανή Soprano, NOMEDA KAZLAUS, με μεγάλη επιτυχία. Ερμήνευσε εκτός των άλλων, και  το duetto από την Όπερα TROVATORE του VERDI, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ. (LRT) Η απήχηση ήταν τέτοια, ώστε μετά από απαίτηση του κοινού, επανέλαβαν  το προαναφερόμενο duetto, ως biz!

Παράλληλα, η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ  (LRT)  αφιέρωσε τιμητικά στον

ΛΟΥΗ ΜΑΝΙΚΑ ένα 50’λεπτο ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ για την Διεθνή Καλλιτεχνική του Σταδιοδρομία και τη ζωή του Καλλιτέχνη εν γένει.

 

Στο ΠΑΡΟΡΙ τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, προσφέρει  “Μουσικό  Αφιέρωμα”  (για την ετήσια ημέρα μνήμης του αγαπημένου του αδελφού Δημητρίου Μανίκα)  με τραγούδια Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Ισπανικές και Ιταλικές μελωδίες  κ.α. Θα τον συνοδεύσει ο εξαίρετος Κλασσικός Κιθαρίστας  Αριστοτέλης Γιαννακούρος , με καταγωγή επίσης από τον Αγ. Νικόλαο Μελιτίνης.