Γιατί έφυγε ο Πρέσβης του Ισραήλ από το Γεωπολιτικό Φόρουμ της Σπάρτης; Δείτε σε βίντεο την αλήθεια- ΒΙΝΤΕΟ

Στο πολύ επιτυχημένο Γεωπολιτικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη και συγκεκριμένα στον Μυστρά ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα για τις Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και τις Επιλογές της Ελλάδας με καλεσμένους γνώστες του θέματος.

Καλεσμένος ήταν και ο Πρέσβης του Ισραήλ  Γιόσι Αμράνι ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε μοιραστεί προς το κοινό ήταν προτελευταίος ομιλητής για να έχει την γνώση των όσων θα ειπωθούν απο τους προηγούμενους ομιλητές με τον Λάκωνα Βουλευτή Θανάση Δαβάκη ως οικοδεσπότης να κλείνει την εκδήλωση.

Κατά την διάρκεια των ομιλιών δίπλα του ήταν ως μεταφράστρια η Αντιδήμαρχος Σπάρτης και καθηγήτρια Αγγλικών κ.Γεωργία Ζαχαράκη.

Μετά το πέρας των ομιλιών και πριν έρθει στο βήμα ο Πρέσβης άνοιξε δευτερολογία από τους ομιλητές κάτι το οποίο εκνεύρισε εμφανώς το Γιόσι Αμράνι.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με ευγένεια επισήμανε στους ομιλητές οτι πρέπει να κλείσουν τις δευτερολογίες για να έρθει η σειρά του ξένου καλεσμένου με την Γεωργία Ζαχαράκη να τονίζει με νοήματα πως ο Πρέσβης έχει εκνευριστεί και πρέπει να πάρει τον λόγο. Δεν πρόλαβε όμως καθώς ο Πρέσβης σηκώθηκε και αποχώρησε σημειώνοντας πως πέρασε η ώρα και έπρεπε να φύγει με εμφανή τα σημάδια του εκνευρισμού.

Το στιγμιότυπο άφησε άφωνους τους ομιλητές αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε δημιουργώντας κλίμα έκπληξης και αμηχανίας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ευρισκόμενος εκείνη την ώρα στο βήμα ως διαχειριστής της συζήτησης κάλεσε τον Θανάση Δαβάκη να πάρει τον λόγο και έφυγε να βρει τον Πρέσβη ο οποίος είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση εάν ο Πρέσβης του Ισραήλ έπρεπε να πάρει το λόγο από τους πρώτους ομιλητές ή στην σειρά που ήταν στο πρόγραμμα κάτι το οποίο ο ίδιος γνώριζε αλλά και ούτε μπορούμε να πούμε σύμφωνα με το πρωτόκολλο πόση ώρα είχε στην διάθεσή του ο κάθε ομιλητής.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παραθέσουμε το σημείο της στιγμής της αποχώρησης σε βίντεο μέσα από το live που είχαμε για να δει ο κόσμος το τι ακριβώς έγινε καθώς ακούστηκαν πολλά στη συνέχεια.

Όλη η αλήθεια λοιπόν σε ένα βίντεο.