Γιατί πιστεύουμε οτι ο Σπαρτιάτης Νίκος Μηλιάκος μπορεί στον πάγκο της ΑΕ Σπάρτης

Συζήτηση σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια την πόλης και όχι μόνο είναι η αιφνίδια αποχώρηση για προσωπικούς λόγους του προπονητή της ΑΕ Σπάρτης Θωμά Γράφα μετά από μια καλή πορεία της ομάδας επι των ημερών του.

Όπως ακούγεται στα ποδοσφαιρικά στέκια έχει συμφωνήσει να κάτσει στο πάγκο των Τρικάλων μετά και την απομάκρυνση του Σωτήρη Αντωνίου έχοντας μεγάλη όπως ακούγεται οικονομική προσφορά.

Εμείς στο θέμα νέο προπονητή της ΑΕ Σπάρτης θα λέγαμε να κοιτάξουμε και μέσα στο σπίτι μας και ανοίγουμε την συζήτηση για έναν από τους πιο σημαντικούς αυτή την στιγμή προπονητές στην Λακωνία, ίσως τον σημαντικόερο και ανερχόμενο, τον Σπαρτιάτη Νίκο Μηλιάκο.

Ο Νίκος Μηλιάκος ξεκίνησε την επιτυχημένη προπονητική καριέρα του από την Άμιλλα Αγ.Ιωάννου βγάζοντας αρκετά ταλέντα ενώ φέτος κάθεται με επιτυχία στον πάγκο του Ολυμπιακού Γυθείου και είναι αήττητος και πρώτος στο Πρωτάθλημα της Α Λακωνίας.

Την περασμένη σεζόν κάθισε με επιτυχία στον πάγκο της Κ19 της ΑΕ Σπάρτης έχοντας άριστη συνεργασία με τον Σωτήρη Αντωνίου.

Οι δυο άντρες πέρα από άριστη συνεργασία είχαν και πολλά κοινά σημεία προπονητικής ακολουθώντας και τις ίδιες σχολές προπονητικής για το δίπλωμα UEFA A.

Συστηματικά του αρέσει να προσδίδει στην ομάδα του επιθετικό μοντέρνο ποδόσφαιρο αντιλαμβανόμενος τις αλλαγές στο σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού.

Ο Μηλιάκος για εμάς έχει όλα τα εχέγγυα και τα προσόντα να κάτσει με επιτυχία στο τιμόνι της ΑΕ Σπάρτης για το υπόλοιπο της σεζόν, στηριζόμενος στο νεαρό της ηλικίας του, στην άριστη προπονητική του εικόνα και αντίληψη, στην σαφέστατη αποδοχή από τον φίλαθλο κόσμο της Λακωνίας, στην διάθεση και τον ενθουσιασμό να δουλέψει με όρεξη σε μια μεγάλη ομάδα και πάνω από όλα να αγωνίζεται με την ομάδα της πόλης μας δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό για τον ίδιο λόγο οτι ειναι η ομάδα της πόλης μας.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ευκαιρίες δίνονται οχι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους προπονητές να αποδείξουν το ταλέντο τους και την διάθεσή τους για προσφορά και ας μην υπάρχει ανάλογη εμπειρία σε πρωτάθλημα μεγάλης κατηγορίας αλλά έχουμε δει πως πολλές φορές ακόμα και η εμπειρία δεν ειναι αρκετή για το θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης στα συν του Νίκου Μηλιάκου ειναι και η άριστη γνώση του Λακωνικού ποδοσφαίρου έχοντας εικόνα για πλειάδα νέων ποδοσφαιριστών από όλη την Λακωνία χτίζοντας ουσιαστικά στην συνέχεια και τις βασικές Ακαδημίες της ομάδας προάγοντας ταλέντα Λακωνόπουλα στην μεγάλη ομάδα.

Για όλους του παραπάνω τεκμηριωμένους λόγους ο Νίκος Μηλιάκος μπορεί να κάτσει την δεδομένη στιγμή στον πάγκο της ΑΕ Σπάρτης.

Οι αποφάσεις φυσικά ειναι μόνο και μόνο της Διοίκησης αλλά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο μπορούμε να πούμε οτι είναι μια πολύ καλή, ίσως και η ιδανικότερη λύση για την ομάδα μη μπορώντας όμως να αμφισβητήσουμε τους στόχους που έχει θέσει φέτος ο προπονητής στο πρωτάθλημα Λακωνίας.

Γιάννης Παυλάκος