Για Κυριακάτικο γευστικό Brunch στην Σπάρτη τώρα και στο Alexias coffee! Βίντεο

Καλωσήρθες στο br(eakfast-lu)nch

Το brunch, που μέχρι πρότινος στη χώρα μας ήταν αποκλειστικότητα κάποιων ξενοδοχείων, τρύπωσε σε καφέ, μπαρ, all day χώρους και, φυσικά, εστιατόρια με οικονομικό budget και “εύκολο” μενού…

Όπως όλα δείχνουν, το brunch ήρθε σαν φυσική εξέλιξη ενός late breakfast, απαραίτητο στους ξενύχτηδες του Σαββατόβραδου
Η πρώτη αναφορά της λέξης φαίνεται να γίνεται στην Αγγλία, το 1896, στο άρθρο “Brunch: a plea” που δημοσιεύτηκε στο πειροδικό Hunter’s Weekly. Τα ξενοδοχεία γρήγορα υιοθέτησαν τη συνήθεια, με ένα μεγάλο κυριακάτικο μπουφέ, που περιλάμβανε ό,τι ανήκει σε ένα full breakfast και στη συνέχεια, μια και η ώρα είχε περάσει, μερικά πιάτα κανονικού φαγητού κυρίως burgers και φιλέτα.

Το κυριακάτικο (τώρα πλέον συχνά και Σαββατιάτικο) brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα είδος γεύματος. Είναι μια απόλαυση που μπορεί να κρατήσει ώρες, αλλά θέλει τον τρόπο της για να την χαρείς. Είναι διασκεδαστικό, γιατί “έχει παιχνίδι” και δεν έχει περιορισμούς ώρας ούτε γεύσεων. Ένας μπουφές με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, που αρχίζουν από κρουασάν και pancakes, αβγά φτιαγμένα με πολλούς τρόπους, αλμυρές ή γλυκές τάρτες, μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα, ποικιλία τυριών και φτάνει μέχρι αλλαντικά, καπνιστά ψάρια, διάφορες τερίν, περνώντας στο lunch με χάμπουργκερ, ψητά κρεατικά, ζυμαρικά, ψάρι με κάποια σάλτσα, σίγουρα ιντριγκάρει. Όσο για τα ροφήματα, αρχίζουν από καφέ και τσάι και τελειώνουν με αφρώδη κρασιά και κοκτέιλ, ειδικά για την περίσταση. Η έλλειψη ετικέτας και οι γευστικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει ένα πραγματικό brunch, είναι ένας σίγουρος τρόπος να περάσεις καλά την Κυριακή με την παρέα σου.

Για Κυριακάτικο γευστικό Brunch στην Σπάρτη η νέα τάση τώρα και στο Alexias coffee!

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος