Δήμος Σπάρτης – Να ακολουθούμε τον κανονισμό καθαριότητας

Αυτό τον καιρό, λόγω εποχής και λόγω της αποχής πολλών δημοτών μας από την εργασία τους παρατηρείται σημαντική αύξηση κλαδεμάτων και καθαρισμού παλιών αποθηκών από άχρηστα υλικά, που εναποτίθενται γύρω και μέσα στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου,

   Ενημερώνουμε για τη διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης και παρακαλούμε να τηρηθεί.

•                 Κατεβάζουμε τα απορρίμματα, τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου, μέσα σε σακούλες καλά δεμένες τις ημέρες και ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους κι όχι έξω από αυτούς, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.

•                 Δεν ρίχνουμε μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους κάδους απορριμμάτων. Τα υλικά αυτά, προκαλούν ζημιές στα απορριμματοφόρα οχήματα,

•                 Δεν αποθέτουμε μπάζα, ογκώδη αντικείμενα (τραπέζια, πολυθρόνες στρώματα κλπ) και κλαδέματα έξω από τις αυλές μας, στα πεζοδρόμια του Δήμου και στους δρόμους.

Η διαδικασία αυτή γίνεται ως εξής:

Ενημερώνουμε πρώτα το Τμήμα Καθαριότητας (τηλ.: 2731023241, 2731089300) για συνεννόηση και προγραμματισμό αποκομιδής Τα ποώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής χλοοτάπητα, φύλλα ξερά, άνθη κλπ) τα συλλέγουμε πάντα σε σακούλες. Τα ξυλώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιά κλπ) τα συσκευάζουμε σε ελαφρά δέματα δεμένα με ανθεκτικό σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους. Η αποκομιδή αυτή ενδέχεται να ενέχει χρέωση. Θα ενημερώσουμε με ποιον τρόπο δεν υπάρχει χρέωση για τον πολίτη.

            •          Δεν ρίχνουμε  στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες και κούτσουρα  στους κάδους απορριμμάτων. Πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα πληρώματα, τα οχήματα και τον δημοτικό εξοπλισμό.

        •        Δεν πετάμε γάντια και προστατευτικές μάσκες στους κάδους ανακύκλωσης αλλά ΜΟΝΟ στους πράσινους κάδους.

Όλος ο κανονισμός καθαριότητας είναι αναρτημένος στη κεντρική σελίδα του Δήμου, στην ενότητα Δημότες – Κανονισμοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας και πάρα το μειωμένο προσωπικό της υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες   ώστε να γίνεται κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ας διευκολύνουμε την εργασία τους!!

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Χρήστος Κανακάκος