Δημόσια συζήτηση στη Σπάρτη με θέμα: “Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη”

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο πλαίσιο του προγράμματoς Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΕΛΦΟΒΑ) που έχει ιδρύσει μαζί με το Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) των Βρυξελλών, διοργανώνουν δημόσια συζήτηση στη Σπάρτη με θέμα: «Γεωργία, Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Φαύλος Κύκλος ή Ευκαιρία για το Μέλλον;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Λεωφ. Λυκούργου 135.

Ο κ. Θάνος Βερέμης, Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπαρτιατών και ο κ. Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Ανδρέας Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γιώργος Κόκκινος, Πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας και ο κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Γιώργος Κωστάκος, Εκτελεστικός Διευθυντής του FOGGS και Συν-Διευθυντής του ΕΛΦΟΒΑ.

Σχετικά με το ΕΛΙΑΜΕΠ:

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα ανεξάρτητο κοινωφελές ίδρυμα που από το 1988 εργάζεται για την παραγωγή και διάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης γύρω από θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής, με στόχο τη διαμόρφωση αποτελεσματικότερων πολιτικών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Αποστολή του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι να προσφέρει βήμα για δημόσιο και πολιτικό διάλογο σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διεθνών σχέσεων και να διεξάγει επιστημονικές έρευνες που συμβάλλουν σε μια πληρέστερη και τεκμηριωμένη γνώση του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος.

Σχετικά με το Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη:

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να γίνονται ολοένα και πιο αισθητές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υποσκάπτοντας την ισορροπία αλλά και απειλώντας πλέον ευθέως το μέλλον οικοσυστημάτων, οικονομιών και πληθυσμών, ακόμη και τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, η κινητοποίηση για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης δεν μπορεί παρά να αποτελεί μονόδρομο και υποχρέωση φορέων και ατόμων. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) αποφάσισαν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αντιστοιχεί, ιδρύοντας από κοινού το Ελληνικό Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΕΛΦΟΒΑ). Στόχος του ΕΛΦΟΒΑ είναι η διευκόλυνση της διασύνδεσης δημοσίων αρχών, εκπροσώπων των παραγωγικών τομέων, ιδιωτικών και κοινωνικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, επαγγελματικών ενώσεων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, σε μία συντονισμένη προσπάθεια ανάλυσης και εφαρμογής στην Ελλάδα καλών πρακτικών αειφορίας που έχουν αναδειχθεί και αναδεικνύονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες  παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 2107257124, emailevents@eliamep.gr