Διήμερο Πολιτισμού στην Σκάλα Λακωνίας.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο σημαντικές βραδιές πολιτισμού στο Πνευματικό Κέντρο τής Σκάλας Λακωνίας που διοργάνωσε το περασμένο ΣαββατοΚύριακο η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας (ΕΠΔΛ) “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος” με τη συμπαράσταση του νέου παλλακωνικού βιβλιοπωλείου “Λακωνία οδός” τής λακωνικής κωμόπολης:
– η πρώτη εκδήλωση, το βράδυ τού Σαββάτου 6 Μαΐου, με διάλεξη του λακωνολάτρη Απόστολου Πιερρή, Διευθυντή του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών, είχε θέμα: «Έλος τ’ έφαλον πτολίεθρον (=Έλος παραθαλάσσια πολιτεία. Ιλιάδα, Ραψωδία Β΄, στ. 584). Λέλεγες, Αχαιοί και Δωριείς στις εκβολές του Ευρώτα». Τον διακεκριμένο ομιλητή που γοήτευσε το εκλεκτό κοινό προλόγισε από τους διοργανωτές η Ελένη Τζικάκου.
– η δεύτερη εκδήλωση, το βράδυ τής Κυριακής 7 Μαΐου, με παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η πεταλούδα και ο παλιάτσος» της Βάσως Γεωργοπούλου, μιας σημαντικής νέας συγγραφέως από τη Σκάλα. Για το βιβλίο μίλησαν εξαιρετικά οι: π.Ευστράτιος Χρυσικάκος – εφημέριος Σκάλας, Ιωάννα Βασιλακάκου-Μπλέτα – φιλόλογος, Δημήτρης Διαμαντάκος – συγγραφέας, ταμίας της ΕΠΔΛ.
Χαιρετισμό απηύθηναν: Ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, αντιπρόεδρος της ΕΠΔΛ, και η συγγραφέας Βάσω Γεωργοπούλου
Την επιτυχημένη παρουσίαση συντόνισε η Ελένη Τζικάκου – συγγραφέας, υπεύθυνη λογοτεχνικού τμήματος ΕΠΔΛ.