Διεκδίκησε το Μουσείο Σπάρτης ο Βαγγέλης Βαλιώτης

Την ευκαιρία «άρπαξε» ο δήμαρχος Σπάρτης και επί της ουσίας έθεσε το θέμα για το νέο αρχαιολογικό μουσείο, που τόσο έχει ανάγκη η Σπάρτη αλλά και γενικότερα ο ελληνικός πολιτισμός.

Η κ. Μαρία Λαγογιάννη Διευθύντρια  Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σπάρτης για την στήριξη αυτής της έκθεσης όπως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης στηρίζοντας αυτή την έκθεση δείχνει εμπράκτως την ευαισθησία του δήμου σε θέματα πολιτισμού αλλά το σημαντικότερο απ’όλα  είναι η δέσμευση που κατάφερε να αποσπάσει από την Γενική Γραμματέα του Υπ.Πολιτισμού κ.Μαρία Βλαζάκη για την δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά για το νέο μουσείο… ο δήμαρχος Σπάρτης μίλησε όταν έπρεπε και … «κέρδισε»!

Η δημόσια διεκδίκηση με το λόγο του, σε μια έκθεση που φιλοξενούσε τον πρώτο πολίτη της χώρας … αλλά και σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού έφερε αποτέλεσμα!

Την ώρα που μιλούσαν όλοι για πολιτισμό και το πόσο σημαντικό είναι για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ.Βαλιώτης  έξυπνα … την κατάλληλη  στιγμή  ζήτησε το  νέο μουσείο Σπάρτης.

Ίσως αυτή η έκθεση ήταν και ο «ΑΣΣΟΣ» που έκρυβε στο μανίκι του ο δήμαρχος Σπάρτης και τον έβγαλε την ώρα που έπρεπε, διεκδικώντας έτσι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο την σωστή στιγμή … και επί της ουσίας!