Ελένη Χολέβα – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές

Ο κορωνοϊός εγκαταστάθηκε για τα καλά στη ζωή μας, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Ο ιός που άλλαξε τη ζωή μας, πέρα από το φόβο που σκόρπισε, μπορεί να φέρει και κάτι καλό: την ψηφιακή εξέλιξη της χώρας μας, που είναι τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη, μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το κλείσιμο των σχολείων πυροδότησε την προσπάθεια για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την τηλεκπαίδευση, δηλαδή.  Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι σοβαρή υπόθεση και δύσκολο εγχείρημα, γιατί ελλοχεύει σοβαρός ο κίνδυνος οι προχειρότητες να οδηγήσουν σε αποτυχία. Είναι ένας τρόπος μαθήματος που τον γνωρίζουμε κάτω από την πίεση ειδικών συνθηκών, ωστόσο έχει υψηλότερες προδιαγραφές από το συμβατικό μάθημα, όταν υποστηριχθεί σωστά.

Ο πρώτος στην Ελλάδα διαδικτυακός φροντιστηριακός οργανισμός «ΠΥΞΙΔΑ», με την τριετή παρουσία του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις σε μαθητές όλων των τάξεων και ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Οι επιτυχίες στις Πανελλήνιες είναι η πιο αδιάψευστη απόδειξη.

Υποστηρίζονται απόλυτα:

Μάθημα σε ηλεκτρονική τάξη πανομοιότυπο με το συμβατικό μάθημα

Υπηρεσίες πίνακα

Συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα με τη χρήση του πίνακα και από τους ίδιους συνδυαστικά με τον καθηγητή

Φροντιστηριακά βιβλίο για τους μαθητές

Ασκήσεις γραπτές που διορθώνονται κανονικά από τον εκπαιδευτικό και αποστέλλονται διορθωμένες στο μαθητή

Ασκήσεις διαδραστικές που μπορεί να δουλέψει μόνος του ο μαθητής εκτός μαθήματος χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση

Διαγωνίσματα επαναληπτικά σε προγραμματισμένο χρόνο με κανονική επιτήρηση από τον καθηγητή

Φάκελος του μαθητή με όλες τις εργασίες και τα διαγωνίσματα για την παρακολούθηση της πορείας του τόσο από τον εκπαιδευτικό, όσο και από τον ίδιο και το γονέα.

Ενημέρωση του γονέα σε ορισμένο χρόνο ή όποτε ο ίδιος επιθυμεί

Δυνατότητα παρακολούθησης της παράδοσης ασύγχρονα σε περίπτωση απουσίας για κάποιο λόγο από το μάθημα χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Πρόσβαση στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου όπου υπάρχει αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό.

Πλεονεκτήματα έναντι του συμβατικού τρόπου:

Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος από τις μετακινήσεις

Αποδέσμευση των γονέων από τη μεταφορά των παιδιών τους

Συνδυασμός ωφελειών του ιδιαίτερου μαθήματος με το ομαδικό χωρίς άλλες χρεώσεις

Καμία διδακτική ώρα χαμένη

Αποφυγή της χαρτούρας ως επακόλουθου των ασκήσεων, αφού διορθώνονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά, οπότε ο μαθητής δεν τις χάνει και μπορεί να ανατρέξει όποτε θελήσει

Δομημένη παρουσίαση της διδαχθείσας ύλης για ευκολότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επανάληψη

Οπτικοποίηση του μαθήματος που επιταχύνει τη διαδικασία της μάθησης

Επικοινωνία των μαθητών με τους συμμαθητές τους στην ηλεκτρονική τάξη αλλά και με τον καθηγητή. Η απομόνωση του παιδιού είναι μύθος, αφού διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του με συνομηλίκους του και από άλλες περιοχές και μάλιστα με την ασφάλεια της απόστασης. Επιπλέον διαμορφώνει σαφέστερα κριτήρια για την πρόοδό του, αφού η σύγκριση ξεφεύγει από το στενό γεωγραφικό πλαίσιο της πόλης όπου διαμένει και αυτό λειτουργεί παρωθητικά.

Γνωρίζοντας τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του εγχειρήματος και σεβόμενοι τους φόβους σας, προσφέρουμε τη δυνατότητα δύο δωρεάν δοκιμαστικών συνεδριών.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6972114944 ή να στείλετε μήνυμα στο elenxoleva@yahoo.gr.

Διεύθυνση ιστοσελίδας: http://www.frontistiriopyxida.gr/el/normal/home

Με αίσθημα ευθύνης

Η διευθύντρια του φροντιστηρίου: Ελένη Χολέβα