Ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας παράρτημα Σπάρτης

Όσες μητέρες χρειάζονται έγκυρη πληροφόρηση , επιστημονικές γνώσεις και υποστήριξη σε θέματα θηλασμού ,θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις ανοιχτές συναντήσεις της Ομάδας του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος που θα πραγματοποιούνται στην πόλη μας .

Ποιος είναι όμως ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος;

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece [προφέρεται Λα Λέτσε Λιγκ] (www.lllgreece.org) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο (Αριθμός Μητρώου Σωματείου 19742) και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Η La Leche League International (LLLI) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς (http://www.llli.org/lllihistory.html). Ως Σωματείο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες, το 1979, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 45 Σύμβουλοι σε όλη την περιοχή της Ελλάδας, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στη Μυτιλήνη, στον Βόλο, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στη Δράμα, στη Λαμία, στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα, στη Ζάκυνθο, στη Σπάρτη και στην Κόρινθο.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (LLLI) για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συντονίζοντας Μηνιαίες Συναντήσεις και υποστηρίζοντας τις μητέρες τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενώ πιο σπάνια τις επισκέπτονται αν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό. Η υποστήριξη που παρέχουν βασίζεται τόσο στην εμπειρία τους όσο και στην εκπαίδευση και στις γνώσεις που διαρκώς λαμβάνουν από τον Διεθνή Οργανισμό στον οποίο ανήκουν. Οι Σύμβουλοι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος απαντούν γύρω στα 5.000 τηλεφωνήματα και περίπου άλλα τόσα ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε χρόνο από μητέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οργανώνουν κάθε μήνα δωρεάν Συναντήσεις σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, όπου υπάρχουν Σύμβουλοι, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, για την ενημέρωση γονέων και επαγγελματιών υγείας σε θέματα γύρω από τον θηλασμό (www.lllgreece.org).

Το πρόγραμμα των Συναντήσεων όλων των Ομάδων αναρτάται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.lllgreece.org/synanteseis. Οι Συναντήσεις των Ομάδων είναι ανοιχτές για όλες τις μητέρες που θηλάζουν ή ενδιαφέρονται να θηλάσουν τα παιδιά τους. Συντονίζονται από μία τουλάχιστον Σύμβουλο και έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τις μητέρες να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και απόψεις. Η Σύμβουλος που συντονίζει, φροντίζει να διευκολύνει τη συζήτηση και να δίνει τις σωστές πληροφορίες όπου χρειάζεται.

Το πρόγραμμα των Μηνιαίων Συναντήσεων της Ομάδας Σπάρτης , έχει ως εξής:

ΟΜΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σύμβουλος: Μπολοβιτσιώτη Γεωργία (2731300625 , gbolovitsioti@yahoo.gr)

Χώρος Συνάντησης:  «Ενσυναίσθηση» Κέντρο εργοθεραπείας, λογοθεραπείας , μουσικοθεραπείας. Οδός των 118 , αρ.37, Σπάρτη

6 Οκτωβρίου 2018 , Σάββατο στις 11:00 π.μ. : Θηλασμός : η καλύτερη αρχη.

10 Νοεμβρίου 2018, Σάββατο στις 11:00 π.μ.: Ο ερχομός του μωρού στη ζωή σας.

8 Δεκεμβρίου 2018, Σάββατο στις 11:00 π.μ.: Είναι ο θηλασμός δύσκολος; Πιθανά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους.

12 Ιανουαρίου 2019, Σάββατο στις 11:00 π.μ.: Ξεκινώντας τις στέρεες τροφές : Ο θηλασμός είναι ακόμα απαραίτητος;