Εντομοκτονία σε φρεάτια αποχέτευσης στην Σπάρτη μετά από παρατηρήσεις πολιτών

Ανταποκρινόμενος σε παρατηρήσεις δημοτών για ανάγκη άμεσης υλοποίησης εντομοκτονίας σε φρεάτια αποχέτευσης και ύδρευσης, καθώς και σε προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων-σχαρών των ομβρίων υδάτων, εδόθη εντολή άμεσης παρέμβασης και αποκατάστασης του ανωτέρω φαινομένου.

Όσοι συνδημότες διαπιστώνουν προβλήματα αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΣ, παρακαλούνται με καλή πίστη να ενημερώνουν τη Τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ στο τηλέφωνο 27310-25331 ή/και τη γραμματεία του Προέδρου στο 27310-25331.

Επιπλέον, διανύοντας το ζεστό καλοκαίρι και στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενδέχεται να παρατηρηθούν φαινόμενα λειψυδρίας, παρότι οι πηγές και οι γεωτρήσεις έχουν ικανή προς κάλυψη των αναγκών μας ποσότητα νερού.

Εφιστάται η προσοχή όλων μας, ιδίως των Προέδρων των Τ.Κ. για τη κατάχρηση νερού με αρδευτικές δραστηριότητες σε βάρος της οικιακής χρήσης.

Σημειώνω ενδεικτικά πρόβλημα μερικής έλλειψης νερού που παρατηρήθηκε ήδη στις Τ.Κ Καστορίου και Περιβολίων στον τ. Δήμο Πελλάνας.

Εκ μέρους της ΔΕΥΑΣ, γίνονται συνεχείς αυτοψίες από τα αρμόδια συνεργεία, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και δημιουργίας περεταίρω προβλημάτων, θα παρθεί απόφαση διακοπής της αρδευτικής χρήσης του νερού ύδρευσης, παντελώς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΣ

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής