Εντυπωσίασε το 2ο “Spartan Race” στην Σπάρτη – Spartan 2018 – Συνεντεύξεις Πληροφορίες Βίντεο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το τριήμερο 2-3-4 Νοεμβρίου το 2ο κατα σειρά Spartan Race – Spartan στην πόλη της Σπάρτης με την συμμετοχή πάνω από 3000 αθλητών απο 50 χώρες του κόσμου.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Spartan Kids με επίκεντρο των αγωνισμάτων εντός του Δημοτικού Σταδίου της πόλης και με την συμμετοχή περίπου 140 παιδιών ηλικίας 4-16 ετών.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των δυο μικρότερων κατηγοριών του Sprint 8 χιλιομέτρων και του Super 14 χιλιομέτρων με μαζική συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος αγώνας Beast 25 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trifecta με τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος να δηλώνουν παρόν σε αυτό το κάλεσμα.

Τα αποτελέσματα.

Trifecta World Championship
Beast Elite Results
MEN
1. Jonathan Albon 🇬🇧 – 2:34:26
2. Richard Hynek 🇨🇿 – 2:42:40
3. Albert Soley Castells 🇪🇸 – 2:46:35

WOMEN
1. Zuzana Kocumova 🇨🇿 – 3:06:46
2. Nicole Mericle 🇺🇸 – 3:11:31
3. Janka Pepova 🇸🇰 – 3:22:47

Μερικές χρήσιμες (η όχι) πληροφορίες για την φετινή διοργάνωση Spartan Race σε τίτλους…(για να μην μας πιάνουν αδιαβαστους)
– Η φετινή διοργάνωση είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trifecta με τις 3 διαδρομές (Elite, Souper, Beast) και οι αθλητές που θα λάβουν μέρος και στις 3 διαδρομές θα έχουν βαθμολογία για την παγκόσμια κατάταξη.
– Το όνομα έχει αλλάξει από πέρυσι. Από Reebok Spartan Race έχει γίνει σκέτο Spartan (Βγήκε ο μεγάλος χορηγός που ήταν η Reebok που είχε όλη την διαχείριση σε μπλούζες παπούτσια κλπ και θα τα διαχειρίζεται μόνη της η εταιρεία Spartan.
– Φέτος υπάρχουν 1000 περίπου καταγεγραμμενοι αθλητές μόνο για το Trifecta που μεταφράζεται σε 3000 συμμετοχές. 1 αθλητής 3 συμμετοχές.
– Πέρυσι οι καταγεγραμμενοι αθλητές για το Trifecta ήταν 450 ( Φέτος δλδ έχουμε αύξηση περίπου 130%)
– Φέτος υπολογίζεται ότι πέρα από τους 1000 αθλητές που είναι για την Παγκόσμια κατάταξη θα λάβουν ακόμα μέρος 2000 αθλητές μεμονωμένα απο Ελλάδα και εξωτερικό που θα κάνουν έστω και μια διαδρομή. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την έναρξη.
– Οι συμμετοχες φέτος είναι από 47 χώρες του κόσμου.
– Στο φετινό πρώτο παιδικό Spartan Kids έλαβαν μέρος περίπου 140 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών. Πολύ καλό ποσοστό για τους διοργανωτές και αναμένουν του χρόνου να διπλασιαστεί.
– Στο σύνολο υπολογιζεται πως ο κόσμο που θα έρθει στην Σπάρτη το 3ημερι θα φτάσει τους 5000. (αθλητές οργανωμένα και μη μαζί με συνοδούς από Ελλάδα και εξωτερικό)
-Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει 100% πληρότητα σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.
– Ο Joe Φετινός νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Αμερική θα τρέξει στην Σπαρτη και αν κερδίσει αυτόν και τον επόμενο θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια
– Ο Δήμος Σπάρτης έχει υπογράψει συμβόλαιο με την διοργανώτρια εταιρεία για 8 χρόνια. Θα έχουμε δλσ μέχρι το 2025 το Spartan Race στην πόλη μας.
– Για το τέλος το καλύτερο. Ο Ιδρυτής του Spartan Τζο Ντε Σένα αγόρασε έκταση στην Σπάρτη κοντά στον Ταϋγετο. Ο λόγος όπως μας είπε είναι για να μάθουν τα παιδιά του να ζουν σαν Σπαρτιάτες. Επίσης στο μέλλον ίσως προχωρήσει σε τουριστική επένδυση.

Συνέντευξη με τους πρωταθλητές… Jon Albon, Zuzana Kocumova και τον ιδρυτή Tzoe De Sena
interview with the champions and the Boss of Spartan
Ο πρώτος στους άνδρες Άγγλος Jon Alban σημείωσε πως ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά τελικά κατάφερε να τερματίσει πρώτος. Επόμενος στόχος ο επόμενος αγώνας που θα του δώσει την ευκαιρία να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο του 1 εκατομμυρίου. Για την Σπάρτη τόνισε πως είναι ένα μέρος με μεγάλη ιστορία και εξαιρετικη φυσική ομορφιά και νιώθει τυχερός που βρέθηκε στην Σπαρτη.
Η Πρωταθλήτρια ΖουΖανα από την Τσεχία δήλωσε πως νιώθει πολύ χαρούμενη που κέρδισε ακόμα έναν αγώνα αλλά αυτό που την κέρδισε πιο πολύ είναι η φιλοξενία των ανθρώπων στην Σπάρτη και η μεγάλη αγάπη που έχει λάβει. Νιώθει ήδη σαν Σπαρτιάτισσα.
Τέλος το μέγαλο αφεντικό του Spartan και ο άνθρωπος που είναι πίσω από όλα ο Τζοε ντε Σένα ήταν πιο ολιγολογος πιστός στο Λακωνιζειν εστί Φιλοσοφείν. Θέλει να μάθει όσο πιο πολλά πράγματα για την Σπάρτη πέρα από αυτά που υπάρχουν στα βιβλία και έχει ήδη ξεκινήσει να μιλά με ιστορικούς για αναφορές των Αρχαίων Σπαρτιατων. Μάλιστα έχει συναντηθεί με τον γνωστό ιστορικό Πιερρη για να μάθει όσο πιο πολλά πράγματα για την Σπάρτη. Είναι τιμή μου να είναι στην Σπάρτη δήλωσε και θέλει και τα παιδιά του να μάθουν να ζουν σαν Σπαρτιάτες και για τον λόγο αυτό αγόρασε έκταση για να φτιάξει σπίτι στην Σπάρτη ενώ στα άμεσα σχέδια είναι να κάνει επέκταση των αγορών για να δημιουργήσει ένα Spartan στην Σπάρτη. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Γραφεία Ακαδημίες κλπ. 

Δείτε βίντεο από την διοργάνωση την Τελετή Έναρξης και του αγώνα όπως τα κατέγραψε το Report24 σε Live ενημέρωση.

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος