Εορταστικό Τριήμερο στο Παρδάλι Δήμου Σπάρτης – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το Παρδάλι Λακωνίας

·Πολιτιστικός Σύλλογος Παρδαλίου
«Άγιος Δημήτριος»

Εορταστικό τριήμερο του εννιάμερου της Παναγιάς

Στο Παρδάλι, στη γραφική και μικρή γωνιά των «Βόρειων Δήμων», 15 λεπτά από τη Σπάρτη, πραγματοποιείται ένα όμορφο γιορταστικό τριήμερο το βράδυ της 21ης, της 22ας και της 23ης Αυγούστου του 2019.
α) Προπαραμονή της Παναγιάς, 21/8, στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, θα δοθεί παράσταση σκιών, ο γνωστός από τα παλιά «Καραγκιόζης», αυτός ο τέλειος τύπος ανθρώπου του λαού, που εμφανίζεται πότε ευφυολόγος, τραγουδιστής, καλόκαρδος, πατριώτης, πολιτικός, ετοιμόλογος, ερωτιάρης και πότε πλούσιος, πτωχός, κουτός και παλικαράς!
Η παράσταση που θα ξεκινήσει στις 21:00, θα προσφερθεί δωρεάν και ελεύθερα σε μικρούς και μεγάλους.

β) Παραμονή της Παναγιάς, 22/8, στον ίδιο χώρο, στις 20:00, θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου του συγχωριανού μας Νίκου Μοιράγια, που έχει τίτλο: «Παρδάλι Λακεδαίμονος», Θύμησες και Σημειώσεις, (Ιστορικές και Λαογραφικές Αναφορές).

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νεάπολης Βοιών.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης θα είναι το Ν. Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης &

γ) Ανήμερα της Παναγιάς, 23/8, ένα «καυτό» πανηγυρικό «ξεφάντωμα», με μουσικά ακούσματα και τραγούδια όλων των ειδών και των εποχών, από ένα θαυμάσιο μουσικό συγκρότημα, θα μας ταξιδεύσει …… μέχρι τα ξημερώματα!
Εκεί, κάτω από τους ήχους της μουσικής και των τραγουδιών, μέσα στο θαυμάσιο φυσικό τοπίο, θα έχετε την ευκαιρία να χορέψετε και να γευθείτε τις προσφορές του συλλόγου μας, που είναι η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα νόστιμα σουβλάκια, οι δροσερές μπύρες και τα αναψυκτικά!
Σας περιμένουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο