Επίσκεψη αξιωματούχων από την Κένυα στη Λακωνία

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, στο πλαίσιο των δράσεών του για στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού διοργανώνει, σε συνεργασία με την Enterprise Greece, επίσκεψη στη Λακωνία των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων (ΟΕΑ) Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα, στις 9-11 Μαΐου 2019.
Οι χώρες (ΟΕΑ) που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους είναι 21, οι εξής:
Αργεντινή, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιορδανία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Περού, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ταϊπέι (representative office), Ουζμπεκιστάν, Ινδία. Επίσης, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά θα συμμετέχει μόνο σε επισκέψεις σε επιχειρήσεις κατά τη δεύτερη ημέρα και λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα συμμετέχει σε Β2Β.
Στο πλαίσιο της αποστολής οι ΟΕΑ θα επισκεφτούν λακωνικές επιχειρήσεις και θα συμμετέχουν σε συναντήσεις κατ’ ιδίαν με επιχειρήσεις (Β2Β) που το επιθυμούν προκειμένου να συζητήσουν θέματα εξαγωγών στις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν. Συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 9/5 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Γευσιγνωσίας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mystras Grand Palace Resort and Spa στο Μυστρά και  15:30-20:00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β συναντήσεις με επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Πάνθεον στο Γύθειο. Στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθούν οι Β2Β ο κ. Παπαπαναγιώτου Κώστας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων θα δεχτεί επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες ασφάλισης που προσφέρει ο Οργανισμός (καλύψεις εξαγωγών).
Ταυτόχρονα και σε αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο ο κ. Παπαστεργιόπουλος Γιώργος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece θα παραδώσει σεμινάριο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι μικρές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν εξαγωγική προοπτική.
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας και στις Β2Β συναντήσεις οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμμετάσχουν με εκπρόσωπο στην αγγλική γλώσσα.
Για τη συμμετοχή τους στις ανωτέρω εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του νομού πρέπει να συμπληρώσουν τα εξής συνημμένα έντυπα:
1. Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής (σε ποιες εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν: γευσιγνωσία, Β2Β, ενημέρωση από ΟΑΕΠ, σεμινάριο εξαγωγών. Σημειώνεται ότι δεν είναι προαπαιτούμενη η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις)
2. Έντυπο περιγραφής βασικών στοιχείων της επιχείρησης (sort company profile) για όσους θα δηλώσουν συμμετοχή στις Β2Β.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να κατατεθούν στο Επιμελητήριο Λακωνίας στο e-mail: gytheioc@otenet.gr το αργότερο έως την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00. Εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής δε θα γίνουν αποδεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και διευκρινίσεις με το Επιμελητήριο στο τηλ. 2733022279 εσωτ. 5 κα Γκαραβέλη και εσωτ. 26 κ. Χαλουλάκο.

Συνημμένα:

  1. Αίτηση συμμετοχής

  2. Sort Company Profile

  3. Κριτήρια επιλογής για Β2Β συναντήσεις

Για τα συνημμένα αρχεία πατήστε εδώ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 9 Απριλίου η επίσκεψη στη Λακωνία των αξιωματούχων από την  Κομητεία Machakos, της Κένυας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριό μας σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελλάδα και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.
Η αποστολή επισκέφτηκε τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ “ΛΑΚΩΝΙΑ”, Α.Σ.Ε.Ε. στις Αμύκλες και την επιχείρηση ΑΛΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο Λευκόχωμα. Στη συνέχεια το Επιμελητήριο παρέθεσε γεύμα εργασίας στην αποστολή στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε στην περιοδεία της η Πρόξενος Ε.Τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου, κος Βασίλης Κατσικέας, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο νομό μας συνοδεύτηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παναρίτη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Αθανασιάδη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Αλεξανδρόπουλο του Επιμελητηρίου μας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και τους μίλησε για τα λακωνικά προϊόντα, τη διατροφική τους αξία, την ποιότητά τους και τις εξαγωγές αυτών, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες της λακωνικής γης και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό συνδυάζοντας φύση, γεύσεις και ιστορία.
Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την περιοδεία και την πρόθεσή τους για συνέχιση της συνεργασίας και προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών, αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λακωνικών προϊόντων.