Επίσκεψη Νέων Αγροτών στην “Orangeland Sparta”

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο θεματικό πάρκο της Orangeland από ομάδα νέων αγροτών του τμήματος Κροκεών στα πλαίσια προγράμματος του ΕΛΓΟ Δήμητρα υπό την επίβλεψη του Γεωπόνου και εκπαιδευτή Γιώργου Σταματάκου.

Το γκρουπ των νέων αγροτών στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων ξεναγήθηκε στην μονάδα παραγωγής του «The Orange Factory» και ενημερώθηκαν για την γραμμή χυμοποίησης.

Η επίσκεψη περιελάμβανε αναγνώριση στην γραμμή συλλογής και διαλογής του καρπού, την διαδικασία χυμοποίησης, παστερίωσης και εμφιάλωσης.

Στην συνέχεια ενημερώθηκαν για την διαδικασία που πραγματοποιείται για το προϊόν της πορτοκαλόφλουδας η οποία χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της Orangeland στον ζωολογικό κήπο και τον υδροβιότοπο.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Λακωνικό Μποστάνι βλέποντας από κοντά τις καλλιέργειες κηπευτικών εποχής.

Τέλος στο γκρουπ των νέων αγροτών προσφέρθηκε χυμός NFC Spartis Juice και δόθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την ποιότητα των προϊόντων.

Η Ομάδα των Νέων Αγροτών αναχωρώντας από τις εγκαταστάσεις υπόγραψε και το βιβλίο επισκεπτών μένοντας ενθουσιασμένη για το πολύτιμο έργο που συντελείτε στην Orangeland.