Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Φοίνικας – Διατροφική Φροντίδα Καρκινοπαθών »  συμμετέχει στις 09/11/2017 στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παγκρέατος, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ογκολογικών Ασθενών ΚΕΦΙ, με ομιλία:

«Διατροφική Αντιμετώπιση Καρκίνου του Παγκρέατος» θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρηγίλης 1, Αθήνα στις   17.30-20.30 μμ.

Μετά τιμής για την ΦοίΝΙΚΑΣ – Διατροφική Φροντίδα Καρκινοπαθών,

Ευθύμιος Β.Γκότσης                                                                                 Χριστάκος Σταύρος

Πρόεδρος Δ.Σ                                                                                                    Γραμματέας Δ.Σ

«Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο»– Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

O Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνώνδιοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό σχετικά με τον Καρκίνο του Παγκρέατος, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών, τηνΠέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.30 μμ -20.30 μμστη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος. Τα στατιστικά στοιχεία για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου δεν είναι καθόλου αισιόδοξα και αποτελούν μια αδυσώπητη πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι τα συμπτώματα και τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας τα οποία δυστυχώς αγνοούμε για πολύ καιρό ή ακόμη και τα παρερμηνεύουμε. Η παρερμηνεία τωνσυμπτωμάτων πιθανόν να προέρχεται είτε από εμάς τους ίδιους είτε από τους γιατρούς οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται για τη συμπτωματολογία των ασθενών τους.

Ηκα. Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών & Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛ.Ο.Κ. και η κα. Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΛ.Ο.Κ. και Αντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους την εκδήλωση.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης,Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής- Επιστημονικός Υπεύθυνος, Α΄ Παθολογικό Ογκολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»θα συντονίσει τις επιστημονικές ενότητες, που καλύπτουν όλο το εύρος του καρκίνου του παγκρέατος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσία του κ. Μπαζιωτόπουλου, ασθενούς, ο οποίος θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία.

  • Για την Ενημέρωση & Ευαισθητοποίησηθα μιλήσει ο Δρ.Χρήστος Δερβένης, Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας – Χειρουργικής Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος, στο Νοσοκομείο Metropolitan

  • Για τα Νεότερα Δεδομένα στη Φαρμακευτική Θεραπείαθα μιλήσει ο Δρ. Χρήστος Χριστοδούλου, Διευθυντής της Β’ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan

  • Για τις Διαταραχές Διάθεσης και Καρκίνοςθα μιλήσει ο Δρ. ΝικόλαοςΖηλίκης, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Αναπλ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

  • Για τη Διατροφική Υποστήριξη Ασθενών θα μιλήσει Δρ. Ευθύμιος Γκότσης, V.MD,BSc, MSc ΦοίΝΙΚΑΣ /Ομάδα Υποστήριξης Θρέψης

  • Για την παρουσίαση του προγράμματος ΣτηρίΖΟΥΜΕΚατ’Οίκον Νοσηλείαθα μιλήσει ο Δρ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος Νοσοκομείο Παμμακάριστος

Η Ημερίδα «Αντιμετωπίζοντας το φαινομενικά αδύνατο»υλοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ. & της ΕΜ-ΚΑΠΕΣ, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS Pharma.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΚΟ, την οποία εκπροσωπούμε, ιδρύθηκε υπό την Νομική Μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας στις 16/08/2017(η Επιστημονική Ομάδα προσφέρει εθελοντικά από τον Νοέμβριο του 2016) , με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας-διατροφής σε καρκινοπαθείς στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσής των.

Η ανάγκη ίδρυσης του ΦΟΙΝΙΚΑ οφείλεται στην έλλειψη αντίστοιχης δομής σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Θεραπευτήριο, στην έλλειψη εξοπλισμού (Εμπεδησιόμετρο, Εργοσπιρόμετρο με ειδικούς Αναλυτές), στην έλλειψη τεχνογνωσίας στην κλινική σίτιση ασθενών καθώς και στην έλλειψη εκπαίδευσης στο αντικείμενο.

Η επιστημονική μας ομάδα απαρτίζεται από εθελοντές Επιστήμονες Υγείας (Διαιτολόγους/Ιατρούς/Ψυχολόγους κ.α) αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων εκπαιδευμένους στην σίτιση ασθενών από του στόματος, μέσω καθετήρα και παρεντερικά (μέσω ενδοφλέβιας χορήγησης).

Η Ομάδα Υποστήριξης Θρέψης του ΦΟΙΝΙΚΑ, διαθέτει, στην έδρα της, ιδιόκτητο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της καρκινικής καχεξίας, των παρενεργειών της χήμειο-άκτινο θεραπείας, της καρκινικής συνοσηρότητας και εν γένει διαιτολογικής υποστήριξης του ογκολογικού ασθενούς.

Επιπλέον, στα πλαίσια του κοινωνικού μας ρόλου, δίνουμε έμφαση στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την επίδραση της Διατροφής σε επίπεδο Πρόληψης – Θεραπείας -Αποκατάστασης γι’ αυτό σε συνεργασία με συλλόγους καρκινοπαθών ή/και αυτόνομα διοργανώνουμε ενημερωτικές διαλέξεις με θέματα όπως Καρκίνος και Διατροφή, Παρενέργειες στον Καρκίνο, Καρκίνος και Παχυσαρκία.

Συμμετέχουμε ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε Συνέδρια -Ημερίδες όπως για τον Καρκίνο του Ουρογεννητικού, καρκίνο Παγκρέατος, Σακχαρώδη Διαβήτη και Καρκίνο κ.α.

Αρθρογραφούμε, παρουσιάζουμε ,ενημερώνουμε βασιζόμενοι μόνο σε Διεθνή Βιβλιογραφία. Ακολουθούμε στην Κλινική μας Πρακτική τις συστάσεις από Διεθνείς Οργανισμούς .

Στην παρούσα φάση υποστηρίζουμε στην έδρα μας 194 ασθενείς και 4 κατ’ οίκον, απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενοι και με την εθελοντική στήριξη των μελών/ασθενών μας.

Παράλληλα με το καθημερινό κλινικό μας έργο, προετοιμάζουμε ενημερωτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις σε δήμους / Φροντιστήρια / Συλλόγους με περίπου 2 εκδηλώσεις μηνιαίως.

Πληροφορίες για την Αποστολή και τις Δράσεις μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.phoenixcancercare.gr