Εσπερίδα στην Σπάρτη για τα χρόνια νοσήματα

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η επιστημονική Εσπερίδα με θέμα “Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στην πρόληψη
και θεραπεία χρονίων νόσων” Σακχαρώδης διαβήτης – Υπέρταση – Οστεοπόρωση -Καρκίνος – Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα, που διοργανώθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Σπάρτη από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης με τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Exercise is Medicine και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και άσκησης στην Ιατρική.

Στο προεδρείο, κ. Μαρία Τσιρώνη, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην έναρξη και ο καθηγητής Ιατρικής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης.

Ο τελικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εφαρμογή μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων πρόληψης και θεραπείας χρόνιων νόσων μέσω κατάλληλων προγραμμάτων άσκησης, που εφαρμόζονται από πιστοποιημένους (ΕΙΜ), κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες της άσκησης. Η καθιέρωση της σωματικής άσκησης ως αναπόσπαστου μέρους της μέριμνας για την υγεία στηρίζεται σε συνέργειες μεταξύ όλων των κλάδων των επιστημών υγείας και άσκησης, των θεσμών του συστήματος υγείας και της κοινωνίας.

Μίλησαν:

Γεώργιος Δημητριάδης: Θεραπευτική άσκηση στο σακχαρώδη διαβήτη

Δημήτριος Ξάνθης: Θεραπευτική άσκηση στην υπέρταση

Σωκράτης Παπαγεωργίου: Θεραπευτική άσκηση στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα

Μαρία Μαριδάκη: Θεραπευτική άσκηση στην οστεοπόρωση

Αναστάσιος Φιλίππου: Θεραπευτική άσκηση στην ογκολογία

#exerciseismedicine

Exercise Is Medicine Greece