Ημερίδα για τα τροχαία προτείνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης

Η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Πρότεινε στο Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Το Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο προγραμματισμού των εκδηλώσεων του ζήτησε από την ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ αν επιθυμεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δράσεις που θα συνδιοργανωθούν με το Ν.Π.

Η Λ.Α.Σ. απαντώντας στο Ν.Π. του Δήμου Σπάρτης  είπε ότι :

Είμαστε στην διαθεσή σας  να διοργανώσουμε μαζί σας αλλά και με το ΄΄StAr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια΄΄ ημερίδες με θέμα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή τόσο των ανηλίκων όσο και των ενηλίκων δημοτών του Δήμου μας.

Το ίδρυμα του αείμνηστου Λάκωνα  ΄΄ Άρη Σταθάκη ΄΄  – που το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου μας έχει πάρει το ονομά του – έχει τεράστια εμπειρία σε ανάλογες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός αυτού υπάρχει και η δυνατότητα συνεργασίας και με άλλους φορείς και πρόσωπα π.χ. Τάσος Μαρκουϊζος ΄΄ΙΑΒΕΡΗΣ΄΄ που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις .

Ακόμα η Λ.Α.Σ. με τον Πρόεδρο αυτής Λάμπρο Λαμπρόπουλο έχει λάβει μέρος σε ανάλογες ημερίδες σε όλα τα σχολεία της Λακωνίας αλλά και σε ενήλικες σε όλους τους Δήμους του Νομού μας συνεργαζόμενοι με την Τροχαία Σπάρτης , το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και άλλους φορείς .

Ακόμα όσο αφορά τις εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τα  200 χρόνια από το 1821 είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια και συμμετοχή μας σε ότι  εσείς κρίνεται .

Να σημειώσουμε  ότι η Λ.Α.Σ. είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Γ.Γ. Αθλητισμού και εκ του καταστατικού της  έχει την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να συμμετέχει:

α) Η οργάνωση ομιλιών , σεμιναρίων για την κυκλοφοριακή και οδική ασφάλεια και αγωγή , εκδηλώσεις με επίκεντρο το αυτοκίνητο , εκπαιδευτικά σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης , τεχνικά σεμινάρια γύρω από την τεχνολογία  ( του αυτοκινήτου ) τη λειτουργία και την συντήρησή του.

β) Έκδοση εντύπων , είτε με τη μορφή ενημερωτικών περιοδικών  (ηλεκτρονικής μορφής ή όχι ) , είτε με τη μορφή βιβλίου , ανακοινώσεων και μελετών εξειδικευμένων πάνω σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο και γενικά τη χρήση του.

γ) Συνεργασία σε θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο , με τους αρμόδιους επίσημους φορείς

( Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ) καθώς και με ιδιωτικούς φορείς , εταιρείες του χώρου κ.λ.π.

δ) Η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με φορείς του εξωτερικού , για ανταλλαγή απόψεων , σε θέματα που αφορούν το μηχανοκίνητο άθλημα.

ε) Η βελτίωση της δημόσιας οδικής ασφάλειας και της οδηγητικής συμπεριφοράς , η εκμάθηση της χρήσης του αυτοκινήτου , της μοτοσυκλέτας και του καρτ , της λειτουργίας τους και της συντήρησής τους.

στ) Η υποβολή προτάσεων στις υπηρεσίες της πολιτείας με σκοπό την εμπέδωση της κυκλοφοριακής αγωγής.

Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διοργανωθούν ημερίδες με θέμα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή , ενάντια στη μάστιγα της ΄΄πανδημίας΄΄ που λέγεται τροχαία ατυχήματα που η χώρα μας δοκιμάζεται συνεχώς.

Τέλος η Λ.Α.Σ. στην 35χρονη πορεία της στα δρώμενα του Νομού μας και του Δήμου Σπάρτης , είναι από τα σωματεία που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο θέμα αυτό , γιατί στόχος μας δεν είναι μόνο η διοργανώσει εκδηλώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αλλά και η ουσιαστική προσφορά μας  στη κοινωνία μέσα από αυτά που περιγράψαμε πιο πάνω.

                                                                                     Στη διάθεσή σας

                                                                                Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος

                                                                          ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ