Η Αθηνά από την Σπάρτη στην Αμερική με το πρόγραμμα FLEX – Συνέντευξη Βίντεο

Η 15χρονη Αθηνά Μιρχοσραβί από το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης είναι μια από τους δέκα επιτυχόντες από ολόκληρη την Ελλάδα που πέρασε στα απαιτούμενα κριτήρια και επιλέχθηκε από το Αμερικανικό πρόγραμμα FLEX το οποίο δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψει για ένα ολόκληρο σχολικό έτος στην Αμερική.

Στην Λακωνική Ζώνη της Τηλεόρασης Best βρέθηκε η Αθηνά η οποία μας μετέφερε την όλη διαδικασία και το πως επιλέχτηκε στο πρόγραμμα, η καθηγήτρια Αγγλικών Δήμητρα Κορομβόκη η οποία ήταν η πρώτη που έμαθε για το πρόγραμμα και ενημέρωσε την οικογένεια όπως επίσης και η μητέρα της Αθηνάς, Ευρυδίκη Χιώτη.

Το FLEX (Future Leaders Exchange) είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να μείνουν στις Η.Π.Α για ένα ακαδημαϊκό έτος χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.

Το πρόγραμμα FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α. και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού για να μείνουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, φιλοξενούμενοι από οικογένεια υποδοχής. Το FLEX οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που από το 1974 αποσκοπεί στην  κατανόηση μεταξύ των λαών, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης.

Από τη θεσμοθέτησή του το 1992, το FLEX οργανώνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με πάνω από 26.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό.

Δείτε την Συνέντευξη στον Ιωάννη Παυλάκο