Η Σπάρτη θα κάνει την δικής της (μοτο)Παρέλαση!

Η Επιτροπή Οργάνωσης της Πορείας γνωστοποιεί τα εξής: 

«Η κυβέρνηση με απόφασή της ματαίωσε τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, επικαλούμενη την προστασία της Δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας του COVID-19.

Σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του νόμου για αποφυγή συγκεντρώσεων και συνωστισμού, καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες και Λάκωνες να συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία την Τετάρτη 28/10/2020 (το πολύ δύο άτομα ανά όχημα, εκτός και αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας), η οποία θα διασχίσει την πόλη της Σπάρτης. Ανεμίζοντας τις Ελληνικές σημαίες, θα σταματήσουμε στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για κατάθεση στεφάνου και στην Κεντρική Πλατεία για ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σκοπός της πορείας είναι να τιμηθεί, έστω και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, η επέτειος του ΟΧΙ και η θυσία των προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή Ελλάδα.

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2020, στις 11:00 το πρωί όλοι συγκεντρωνόμαστε στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου ΦΙΞ, από όπου θα ξεκινήσει συντεταγμένα και πειθαρχημένα η διαδρομή στους δρόμους της Σπάρτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ