Ιδιωτικό Πολυχρονάκου. Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο και Α Τάξη Δημοτικού

Τμήμα: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Σε ένα χαρούμενο οικολογικό περιβάλλον, γεμάτο ΘΕΤΙΚΑ ερεθίσματα που εξάπτουν την φαντασία και το ερευνητικό πνεύμα των παιδιών, θέτουμε σε εφαρμογή εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να πραγματοποιηθεί ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ του παιδιού Σας, στους κανόνες της σχολικής ζωής.

Καλλιεργούμε την κοινωνικότητα των παιδιών, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες ενθαρρύνουν την συνεργασία και επικοινωνία με τα άλλα παιδιά. Παράλληλα το παιδί Σας, συνειδητοποιεί την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μέσα από εκπαιδευτικά ερεθίσματα και εργασίες, το παιδί Σας οδηγείται σε νέες γνωστικές ανακαλύψεις για τον κόσμο που το περιβάλλει και πλουτίζει τις γνώσεις του γι’ αυτόν.

Στο πρώτο σκαλοπάτι της ζωής του, το παιδί Σας ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ, έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να παίξει, να αγαπήσει, να συνεργαστεί, να δημιουργήσει, να κατακτήσει τη γνώση, ώστε:

α) να καλλιεργεί τις αισθήσεις του και να οργανώνει τις κινητικές και νοητικές πράξεις του,

β) να εμπλουτίζει και να οργανώνει τις εμπειρίες του από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, αποκτώντας την ικανότητα να διακρίνει τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό,

γ) να αναπτύσσει την ικανότητα κατανόησης και έκφρασης στους τομείς της γλώσσας, των μαθηματικών και της αισθητικής,

δ) να αναπτύσσει πρωτοβουλίες ελεύθερα και αβίαστα και εντός του πλαισίου οργανωμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, να συνειδητοποιεί την αμφίδρομη σχέση ατόμου και ομάδας,

ε) να δημιουργεί διαπροσωπικές σχέσεις, ώστε να βοηθηθεί στην Βαθμιαία και αρμονική ένταξή του στην κοινωνική ζωή,

στ) να κατακτήσει γνώσεις προπαίδειας και ορθής χρήσης του λόγου, με την ενθάρρυνση στην έκφραση,

η/ μέσω της διαθεματικής προσέγγισης της γλώσσας, της δημιουργίας και έκφρασης, όπου το παιχνίδι αναδεικνύεται πυρήνας του προγράμματος, ενισχύεται η αλληλεπίδραση των παιδιών, η συνεργασία, η ανάληψη πρωτοβουλιών και υπευθυνοτήτων.

Το εκπαιδευτήριο, εκτός του ημερησίου διευρυμένου εκπαιδευτικού προγράμματος [ενθάρρυνση έκφρασης και δημιουργίας, εισαγωγή και μέθοδοι προγραφής και προπαίδειας, κουκλοθέατρο, αγγλική γλώσσα, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιδικοί υπολογιστές κ.λπ.], συμμετέχει:

Σε διαγωνισμούς ζωγραφικής,

Δραστηριότητες οικολογικού περιεχομένου,

Εκθέσεις εικαστικών,

Σε αναβίωση εθίμων, με σεβασμό στην Ελληνική παράδοση

Διδάσκει την κυκλοφοριακή αγωγή

Προωθεί την διαθεματική εκπαίδευση ως εποπτικό μέσο και εκπαιδευτικό εργαλείο με πολλές και ευρείες δυνατότητες.

Σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΟ, βραβευμένο με την πράσινη Οικολογική σημαία της Ευρώπης και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ με ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικό περιβάλλον, διαθέτοντας εκπαιδευτικό προσωπικό με πολύχρονη πείρα και ευαισθησία στις ανάγκες του παιδιού Σας, επιτυγχάνουμε:

Το παιδί σας να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ την γνώση μέσω του παιχνιδιού

Να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την προσωπική του ταυτότητα

Να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ την αυτονομία του

Να ΒΙΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ γεμάτες ΑΓΑΠΗ και

Να ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ένα ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας, στο οποίο το παιδί Σας συμμετέχει και μαθαίνει, διασκεδάζοντας.

       ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ,

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ : ΑΠΟ 170 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

ΔΩΡΕΑΝ Ιατρική Προληπτική Παρακολούθηση από Παιδίατρο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.                      Τηλέφωνο : 27310-23113

—————————————————————————————————-

Οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη χρονική περίοδο  από την 6η Μαΐου 2019 ΕΩΣ ΚΑΙ την 20η  Μαΐου 2019.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ  Α΄  ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αγαπητοί γονείς των νηπίων μας,

Για το Π Α Ι Δ Ι Σας, έχουμε δημιουργήσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα, έναν παραμυθένιο κόσμο στη Σπάρτη, σε έκταση 28 στρεμμάτων.

Όνειρό μας είναι το παιδί Σας, με την εγγραφή στην Α΄ τάξη Δημοτικού στο Εκπαιδευτήριό μας, να συνεχίσει το δρόμο της γνώσης μέσα στο ασφαλές, χαρούμενο και γεμάτο εποπτικά μέσα [και παιδαγωγικά παιχνίδια] οικολογικό περιβάλλον του Εκπαιδευτηρίου μας. Μέσα στο κατάλληλο επικοινωνιακό περιβάλλον του εκπαιδευτηρίου μας και με το ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας το οποίο παρέχουμε, το παιδί Σας θα αφομοιώσει εκπαιδευτικές γνώσεις στην Α’ τάξη του Δημοτικού, συμμετέχοντας, μαθαίνοντας, διασκεδάζοντας.

Η διαθεματική [μέσω διαδραστικού πίνακα αφής – interactive touch screen] προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων στη γλώσσα, στην αριθμητική, στην μελέτη του περιβάλλοντος, στη δημιουργία και έκφραση, στην πληροφορική, συνδέεται με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τα βιώματα και τις ικανότητές του ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ.

——————————————————————————————————————————-

                 ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με το άρθρο 35 Ν. 4386/2016 [ΦΕΚ 83/11.5.2016], οι εγγραφές στο Δημοτικό πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη χρονική περίοδο  από την 6η Μαΐου 2019 ΕΩΣ ΚΑΙ την 20η Μαΐου 2019. Απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά : 1/ Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, 2/ Πιστοποιητικό γεννήσεως, 3/ Βιβλιάριο εμβολίων, 4/ Συμπλήρωση του πιστοποιητικού Υγείας από τον παιδίατρο.

Το παιχνίδι αποτελεί τον πυρήνα του καθημερινού εκπαιδευτικού προγράμματος και αναδεικνύουμε τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας, την ορθή χρήση της και την υποστήριξη της ευρείας μάθησης, στο σύνολο των γνωστικών αντικειμένων.

Το διευρυμένο καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενισχύει την αλληλεπίδραση των παιδιών και τα βοηθάει να συνεργάζονται, να επιλύουν προβλήματα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και υπευθυνότητες και να μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα. Με την διαδραστική εκπαίδευση, παρέχουμε την πλέον σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω εποπτικών μέσων και εκπαιδευτικών εργαλείων με ευρείες εκπαιδευτικές δυνατότητες, με την ταυτόχρονη εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστού.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό είναι πάντα δίπλα στα παιδιά Σας, γεμάτο αγάπη και έτοιμοι να τα διδάξουν, να τα βοηθήσουν, να τα εμπνεύσουν, να τα καθοδηγήσουν. Η καθημερινή μαθητική εργασία ολοκληρώνεται  στο Σχολείο, με την επίβλεψη της δασκάλας των μαθητών/μαθητριών.

-Η διδασκαλία ολοκληρώνεται κατά το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ακολουθεί «η μελέτη», ώστε ο/η μαθητής/μαθήτρια να αφομοιώσει και αποκτήσει σύστημα στον τρόπο της σχολικής προετοιμασίας. Στη «μελέτη» παραμένουν όσα παιδιά το επιθυμούν. Μπορεί να αρχίσουν, να σταματήσουν και να επανέλθουν, όποτε θέλουν, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές συνθήκες και ανάγκες

-Στην Α’ τάξη διδάσκονται Αγγλικά καθημερινά.

-Η πρώτη Ανάγνωση διδάσκεται ευχάριστα, μέσω ηλεκτρονικής διάδρασης [διαδραστικό πίνακα], με τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα.

-Το πρώτο Αναγνωστικό δημιουργείται από τα ίδια τα παιδιά. Περιέχει φωτογραφίες τους, κείμενα δικά τους και αποτελεί το πιο αγαπημένο βιβλίο των μαθητών μας.

-Η Αριθμητική διδάσκεται με το τελειότερο σύστημα στον κόσμο, το C u i s n e u r  και μέσω της χρήσεως του διαδραστικού πίνακα αφής, με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

-Ζωγραφική, χειροτεχνίες, αθλοπαιδιές (γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 με χλοοτάπητα FIFA 4), γυμναστική, χορός και παιχνίδι [στα διαλλείματα] στις εξωτερικές παιδικές χαρές του Εκπαιδευτηρίου μας, συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

-Η διευρυμένη καθημερινή προετοιμασία των μαθητών, στο χώρο του εκπαιδευτηρίου, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας.

Για τα « Π ρ ω τ ά κ ι α» μας, η εκπαίδευση γίνεται χαρά στο Εκπαιδευτήριό μας.

Καλό ξεκίνημα στο σχολείο ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Καλό ξεκίνημα στη ΖΩΗ.

Προσφέρετε στα παιδιά Σας το πολυτιμότερο εφόδιό τους στη ζωή:

 Τ Η Ν     Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Η

ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ,

ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.                      Τηλέφωνο : 27310-23113