Αντιδράσεις για το ΧΥΤΥ στη Σκάλα – Πορεία διαμαρτυρίας

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας, συμμετείχε στην πολυμελή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Ανεξάρτητη Επιτροπή των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα, την περασμένη Κυριακή στη Σκάλα, θεωρώντας ότι όλοι όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, την Λακωνία, στηρίζουμε τους κατοίκους στο δίκαιο αίτημά τους.
Να μην πραγματοποιηθεί δηλαδή το σχέδιο για τα ΧΥΤΥ, που έχει τις εξής επιστημονικά απαράδεκτες προδιαγραφές:
500 μ από τον Ευρώτα ποταμό, 3 χλμ από την κατοικημένη περιοχή της Σκάλας, δίπλα στις πηγές της Σκάλας για άρδευση 50.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης και για ύδρευση της Σκάλας, κατά 62 % μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura2000.
Για την ιστορία, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, πήρε και πάλι αναβολή οίκοθεν (δηλαδή εκ μέρους του κράτους) η δίκη στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα δίκαζε την προσφυγή εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα μετά από αίτημα της Επιτροπής εναντίον του έργου.
Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους, στις συνεπείς αντιδράσεις και συντονισμένες προσπάθειές τους, καλώντας παράλληλα και πάλι, όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της Λακωνίας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να σταθούμε όλοι μαζί στο πλάι των Κατοίκων, της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ευρώτα, που αγωνίζονται σκληρά για το μέλλον όλων μας, όλων των κατοίκων της Λακωνικής γης