Καλοειδής & Βαλιώτης Δώρισαν μεγάλο ποσό στο Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη

Η Είδηση που δεν ακούστηκε…

Στο Ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική και στην συνάντηση με τους ομογενείς ο Γενικό Πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας ευχαρίστησε δημόσια Δύο Λάκωνες για την μεγάλη συνεισφορά στην ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου του Προξενείου της Νέας Υόρκης, κόστους άνω του μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Οι Δύο Λάκωνες Δημήτριος Καλοειδής και Ευστάθιος Βαλιώτης!

Περισσότερα στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Best Λακωνίας την Δευτέρα στις 19:30 το απόγευμα 

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση συνάντησής του με ομογενείς με τα παρακάτω λόγια:

«Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ, Σεβασμιώτατε, Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Κυρίες και κύριοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή για την Ελληνική Ομογένεια και για εμένα προσωπικά ως Γενικό Πρόξενο να υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό της πατρίδας μας στην ΝΥ.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα σας παρακαλούσα, πριν απευθυνθείτε εσείς στους Ομογενείς μας, να μου επιτρέψετε να πω δύο λόγια, δύο λόγια απλά, δύο λόγια βγαλμένα από καρδιάς για αυτή την υπέροχη Ομογένεια, εκπρόσωποι της οποίας είναι μαζί μας εδώ σήμερα για να σας καλωσορίσουν και να σας τιμήσουν.

Πριν δύο χρόνια, όταν ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς μου εμπιστεύθηκε αυτή την σημαντική θέση, ανέλαβα έχοντας ένα όραμα – ένα σχέδιο που, βεβαίως, είχε εγκρίνει ο κ. Υπουργός και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό αλλά και για την εμπιστοσύνη και την αγάπη, με την οποία διαρκώς με περιβάλλει.

Ενα όραμα που, είχε και έχει, έναν διττό στόχο:

αφενός μεν την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους Ομογενείς μας αλλά και προς τους πολίτες τρίτων χωρών που απευθύνονται για διάφορες υποθέσεις τους στο Προξενείο μας, αφετέρου δε την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στην ΝΥ, καθ’ ο μέτρο, βεβαίως, μας αναλογεί ως Προξενική Αρχή.

Κατά κοινή ομολογία, έχουν ήδη επιτευχθεί αρκετά σε πολλούς τομείς. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε αυτά. Πάντα, όμως, θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Ομως, αν, σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν ήταν μαζί μας όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Ενδεικτικά και μόνο και με κίνδυνο να λησμονήσω πολλούς, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω ότι:

1. Αν δεν ήταν το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, η προσωπική στήριξη του οποίου μας έδωσε το έναυσμα, την έμπνευση και το κουράγιο, δεν θα είχε ξεκινήσει το μεγάλο έργο της αντικατάστασης των ανελκυστήρων του ιστορικού κτηρίου του ΓΠ, κόστους άνω του μισού εκατομμυρίου δολαρίων, αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σήμερα, δυστυχώς, δεν ευρίσκεται ανάμεσά μας κάποιος εκπρόσωπος του Ιδρύματος, διότι ο κ. Δρακόπουλος και όλοι οι συνεργάτες του θρηνούν την απώλεια ενός σημαντικού στελέχους του Ιδρύματος, μιας άξιας συνεργάτιδος.

2. Αν δεν ήταν η οικογένεια της Γεωργίας και Δημητρίου Καλοειδή, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με το ΙΣΝ, συμμετέχοντας με το ίδιο ποσοστό στο σημαντικό αυτό έργο, δεν θα προχωρούσε το εγχείρημα.

Ενα Ιδρυμα, παγκοσμίου εμβέλειας, ένα Ιδρυμα που δημιουργεί στην Ελλάδα και στον Κόσμο, ένα Ιδρυμα αρωγός της Ελληνικής Πολιτείας, συνεργάζεται με μία οικογένεια ομογενών και προσφέρουν από κοινού στην πατρίδα.

Τι καλύτερος συμβολισμός; Μία οικογένεια ομογενών που ξεκίνησε υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην Αμερική. Δημιούργησε. Πρόκοψε. Και τώρα είναι σε θέση να προσφέρει στην πατρίδα. Και προσφέρει. Οχι μόνο στο Γενικό Προξενείο. Στην Εκκλησία. Στην Ομογένεια. Στην Ελλάδα.

Δημιουργεί θέσεις εργασίας με την μεγάλη επένδυση στον Μυστρά που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3. Αν δεν ήταν ο κ. Βαλιώτης και οι συνεργάτες του δεν θα είχαν γίνει τα σημαντικά έργα εσωτερικής ανακαίνισης του Γενικού Προξενείου.

Αλλά, ο κ. Βαλιώτης δεν περιορίζεται μόνο στην υποστήριξη του ΓΠ.
Προσφέρει στην Εκκλησία. Στην Ομογένεια. Στην Ελλάδα. Επενδύει δεκάδες εκατομμύρια και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος