Κοπή Βασιλόπιτας στον Αγ.Ιωάννη Θεολόγο Σπάρτης

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ

ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ

Στο πλαίσιο μιας όμορφης εκδήλωσης πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η ενορία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Το μέλος του φιλόπτωχου ταμείου κα Ρούλα Ζαχαράκη καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχαρίστησε που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθησαν όλοι εκεί στην ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας.

Στην συνέχεια ο εφημέριος του χωριού Πάτερ. Παναγιώτης Κώτσος ευχαρίστησε τις κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου για την άρτια οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του χωριού μας τα παιδιά απήγγειλαν και τραγούδησαν κάλαντα του δεκαημέρου. Στην συνέχεια τα μέλη της ενοριακής χορωδίας ανωγείων έψαλαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Χρύσας Μάνδρου Φιλιππάκου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Βρεσθένων και εφημέριος Κλαδά Πατέρας Βασίλειος Μιχαλόχριστας. Παρευρέθησαν: ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος και εφημέριος Κοκκινόραχης Πατήρ Συμεών Παπαγεωργίου, ο εφημέριος Αμυκλών και Διευθυντής Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης Πάτερ Ιωάννης Πορφύρης, ο εφημέριος Ανωγείων Πάτερ Ανδρέας Κόνιαρης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευαγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Παναγιώτης Σάλαρης και πλήθος κόσμου.