Το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, τη Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου, του Επιτίμου Πρωτοσυγκελεύοντος Πρωτ. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γόλας και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευσταθίου Πορφύρη, άλλων κληρικών, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μοναχής Μακαριώτισσας και τριών μοναζουσών της Μονής, των λαϊκών εργαζομένων και συνεργατών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για την πνευματική ωφέλεια και την ψυχική θωράκισή μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Πανάγαθος Θεός δώρισε σε όλους μας από ένα λευκό βιβλίο 365 σελίδων, το οποίο θα πρέπει να γεμίσουμε με αξιόλογες πράξεις αγάπης, φιλανθρωπίας, δημιουργίας, εργατικότητας, συγγνώμης και μετανοίας, ώστε ο τίτλος που θα γραφτεί στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε να είναι θετικός.