Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη με το Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας είχε χθες το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της διαδικτυακής αυτής συνάντησης ήταν το καινούργιο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, το οποίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν οι νέοι αγρότες της Λακωνίας που θα ενδιαφερθούν να ενταχθούν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υψηλή Τυπική Απόδοση, η οποία ξεκινάει από τα 14.000 ευρώ, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι για καλλιέργειες παραγωγής ελαιολάδου (λαδολιές) απαιτούνται σχεδόν 80 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ως προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο που τέθηκε ήταν η ανάγκη να διευκρινιστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και βαθμολόγησης των αιτήσεων.

Ο κ. Δαβάκης άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των μελών του Συλλόγου Γεωπόνων και στο τέλος της συζήτησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου συνομίλησε μέσω τηλεφώνου για λίγο με τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων και τον κ. Δαβάκη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ προγραμματίστηκε και μία νέα συνάντηση τις προσεχείς ημέρες για μία πιο άμεση και εκτενή συζήτηση.

«Το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την είσοδο νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή και τη μετάβαση στην επόμενη γενιά αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας, με την εμπειρία και τον πλούτο των προτάσεών του, μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη εφαρμογή του. Για το λόγο αυτό, στο τέλος της συνάντησης, επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και γεωπόνο, βουλευτή Φθιώτιδος Γιάννη Οικονόμου και αφού είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους, προγραμματίσαμε συνάντηση για μία απευθείας συζήτηση πάνω στο θέμα», δήλωσε ο κ. Δαβάκης.