Μήνυμα Βαλιώτη για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,

Σεβαστοί δάσκαλοι,

Φίλοι γονείς,

Μια νέα χρονιά αρχίζει σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, για όλους εσάς. Μια χρονιά, που φέρνει μαζί της, νέες προκλήσεις, αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες.

Η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στην οποία στοχεύει η εκπαιδευτική διαδικασία , μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στη γενικότερη κρίση αξιών της εποχής μας και να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Όλοι μαζί καλούμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα, μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία , για να διεκδικήσουμε ένα σχολείο με δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ένα διαφορετικό σχολείο, ανοικτό στη γνώση, στην καινοτομία, στην έμπνευση και στη δημιουργία, με ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους τους μαθητές, που η γνώση θα γίνεται χαρά και αντίδοτο στην κρίση, που θα εξασφαλίζει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, παρέχοντας  γνώσεις και εφόδια, ώστε κάθε νέος και νέα του Δήμου Σπάρτης να μπορεί εξελίσσεται και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

Με δεδομένο ότι, ο χώρος της Παιδείας  αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνίας, καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για άλλη μια χρονιά, η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός σε εσάς, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς, πάντα πρόθυμη να συζητήσει κάθε δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις.

Ιδιαίτερα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα αντισταθεί στην κρίση ενισχύοντας με κάθε τρόπο την παιδεία και τα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας.

Εύχομαι σε όλους εσάς καλή σχολική χρονιά με υγεία, δυναμισμό, δημιουργικότητα, επιτυχίες και πρωτιές σε όλους τους τομείς.

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης,

Ευάγγελος Βαλιώτης