Μαζική συμμετοχή μελών στη Λακωνία. Μάθε που ψηφίζεις

Όλα έτοιμα και στην Λακωνία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων Νομαρχιακών (ΝΟΔΕ) και Τοπικών (ΔΗΜ.ΤΟ) που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 13 Μαϊου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9:00 το πρωί και θα κλείσουν στι 19:00 το απόγευμα.

Τα μέλη στην Λακωνία μπορούν να ψηφίσουν στα παρακατω εκλογικά κέντρα.

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με ρεπορταζ του Report24 οι εγγραφές νέων μελών και στην Λακωνια τετραπλασιαστηκαν και αναμένεται μαζική συμμετοχή.

Δήμος Σπάρτης – Εργατικό κέντρο Λακωνίας Αγίου Νίκωνος 124

Δήμος Ευρώτα – Γραφείο ΔΗΜ.ΤΟ Σκάλα

Δήμος Αν.Μάνης – Δημαρχείο Γύθειο Ελευθερολακώνων 1

Δήμος Μονεμβασιας – Αίθουσα Ξυνου Μολάους.

Πώς ψηφίζω;

  • Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις
    09:00πμ έως τις 07:00μμ
  • Πηγαίνεις μόνο στο εκλογικό κέντρο της τοπικής στην οποία είσαι εγγεγραμμένος.
  • Είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης
  • Δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη κάρτας μέλους.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να ψηφίσεις είναι να έχεις εξοφλήσει την οικονομική συνδρομή του 2018 μέχρι τις 5 Μαΐου, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Έτοιμοι δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής με τη συμμετοχή των πολιτών, όπως επισημαίνουν, στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων να είναι εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΝΔ στη δημοσιότητα 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία με 27.896 πολίτες να γίνονται μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες. Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Στις εκλογές αναμένεται να στηθούν 339 κάλπες σε όλη τη χώρα και σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες.

Σε περισσότερες από το 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

Τα μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι.