Μαργαρίτα Σπυριδάκου – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Λακωνίας με τον Π.Νίκα – Βιογραφικό

Μαργαρίτα Σπυριδάκου του Γεωργίου – Χειρουργός Οδοντίατρος, Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο Μονεμβασίας, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα ‘’Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο’’

Η Μαργαρίτα Γ. Σπυριδάκου γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στα Παπαδιάνικα Λακωνίας του πρώην Δήμου Ασωπού, νυν Δήμου Μονεμβασίας, Φοίτησε στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Παπαδιανίκων και κατόπιν στο Λύκειο Μολάων.

Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1989 – 1994).

Από το 1995 εργάζεται ως οδοντίατρος στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Παπαδιάνικα όπου διατηρεί οδοντιατρείο.

Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο παλαιό Δήμο Ασωπού επι δύο συνεχόμενες θητείες (2002-2006 και 2006-2010). Κατά την ίδια περίοδο ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μέλος του ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης.

Έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση καθώς υπήρξε ένα εκ των ιδρυτικών μελών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων – Πλύτρας, “Η Αρχαία Κυπαρισσία” όπου και διατέλεσε Γραμματέας (1995 – 1997) και Πρόεδρος (2005-2011).

Το 2016 εξελέγη Γραμματέας της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασίας ενώ στις εσωκομματικές εκλογές του 2018, Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασίας.

Διαθέτει πλήθος ενδιαφερόντων στα οποία εμπίπτουν η μελέτη της Γεωπολιτικής, των Διεθνών Σχέσεων και της Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Στον ελεύθερο της χρόνο καταπιάνεται με δραστηριότητες όπως το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και τις εικαστικές τέχνες ενώ είναι ενεργό μέλος της θεατρικής ομάδας “Ιάσθε Θεάτρω’’ της Χριστίνας Λαμπούση. Αγαπάει την ποιοτική μουσική. Εχει ιδιαίτερη προτίμηση στην κλασσική μουσική καθώς και στα rock και blues ακούσματα. Απο ελληνική μουσική λατρεύει τα παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια καθώς και την παραδοσιακή μουσική εν γένει.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά

Έχει ένα γιό, τον Βασίλη, το μεγαλύτερο επίτευγμα της.