Μεϊμαράκης: «Το πείραμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελειώνει την Κυριακή»

1«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, κυβέρνηση των άξιων και ικανών. Τα ψέματα τελείωσαν. Το πείραμα Σ.ΥΡΙΖ.Α. τελείωσε» είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας εντολή για Κυβέρνησης 4ετίας, «Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, στην Ομόνοια, ενώ επιτιθέμενος στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, τον χαρακτήρισε «πωλητή υποσχέσεων».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα ενότητας, «μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας για όλο τον Ελληνικό λαό».

«Νιώθω τη νέα δυναμική της κοινωνίας. Η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά. Θα την πάμε εμείς μπροστά», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή μας. Είμαστε εμείς η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο, εμείς που φέραμε την πρόοδο στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Επιτιθέμενος στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – χωρίς να τον κατονομάσει – μίλησε για εκείνους, «που έκαναν ριφιφί στους ψήφους των πολλών» και «προσπαθούν εκ νέου να κοροϊδέψουν τους Έλληνες».

Περιγράφοντας το δίλημμα της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Να γυρίσουμε πίσω, με κάλπικες υποσχέσεις και ψέματα ή μπροστά με αλήθεια; Να εμπιστευτούμε μπλόφες και πειράματα ή υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο;».

«Το μεγάλο ερώτημα για τον καθένα είναι ξεκάθαρο: Πειράματα ή σιγουριά», πρόσθεσε.

«Ξέρω τι θέλουν οι πολίτες. Δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όχι άλλο εμπαιγμό και δημαγωγία. Να τελειώνουμε με την ανικανότητα και τα ψέματα. Το πείραμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τελειώνει την Κυριακή», τόνισε.

Απαντώντας εμμέσως στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην δική του πρόσκληση για συνεννόηση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «έκανε μία παρά φύση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ» αλλά δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.

«Από την πρώτη στιγμή αυτή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παραδώσει τη Χώρα στη θεωρία των παιγνίων», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και συμπλήρωσε:

«Έκλεισαν με δική τους απόφαση τις τράπεζες και επέβαλαν τα capital controls. Τότε και μόνο τότε, αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους και να συμβιβαστούν όπως-όπως».

«Μέσα σε επτά μήνες έγιναν όλα χειρότερα, σε όλους τους τομείς, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Μπορείτε τώρα να σκεφτείτε πώς ήταν τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα και πώς είναι τώρα; Ποιος αισθάνεται ότι η ζωή τους καλυτέρεψε;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

Επανερχόμενος στο θέμα της συναίνεσης και της συνεννόησης, ο Πρόεδρο της Ν.Δ. είπε ότι, θα το πράξει «με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε. Όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

«Απλώνουμε χέρι ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους που πλανήθηκαν και ψήφισαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή άλλο κόμμα» είπε, σημειώνοντας ότι «δεν θα αντιδράσουμε στη δική τους προσπάθεια έντασης, στην ύβρη και τη λάσπη».

«Ζήτω η Ελλάδα, ψηλά η Ελληνική σημαία», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κλείνοντας την ομιλία του.