Με επιτυχία η Έκθεση 2017 “Σκηνοθετική Αδεία” από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης – Βίντεο

Κάθε χρόνο η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης διοργανώνει μία μεγάλη έκθεση φωτογραφίας των μελών της σε κεντρικό σημείο της πόλης της Σπάρτης. Για το 2017 το θέμα που επιλέχθηκε είναι η σκηνοθετημένη φωτογραφία, φωτογραφία δηλαδή όπου υπάρχει έντονη η παρέμβαση του φωτογράφου τόσο στο θέμα, όσο στην τεχνική, στη σύνθεση του κάδρου και στην τελική επεξεργασία. Πρόκειται για ένα είδος που ανήκει καθαρά στην καλλιτεχνική φωτογραφία, μαζί με άλλα είδη, όπως είναι η φωτογραφία δρόμου, η αφηρημένη φωτογραφία κτλ. Ως είδος εμφανίστηκε από την αρχή της ιστορίας της φωτογραφίας, καθώς πολύ συχνά φωτογράφοι ήθελαν να αναπαραστήσουν όχι μία πιστή εικόνα της πραγματικότητας, αλλά την πραγματικότητα όπως την φαντάζονταν οι ίδιοι. Τα διάφορα συναισθήματα και μηνύματα συνήθως αποτελούν τον βασικό σκοπό ύπαρξης μίας σκηνοθετημένης φωτογραφίας.
Η σκηνοθετημένη φωτογραφία είναι ένα είδος που σχεδόν πάντα απαιτεί φαντασία, απόλυτο έλεγχο του θέματος και άριστη τεχνική από την πλευρά του φωτογράφου.

Συμμετέχοντες στην έκθεση
Συνολικά στην έκθεση συμμετέχουν 32 ερασιτέχνες φωτογράφοι με συνολικά 61 φωτογραφίες και συγκεκριμένα οι εξής:
Βορίλας Ευάγγελος, Γεωργαντώνης Παρασκευάς, Γιαννακούρου Νάντια, Γιανναράκος Δημήτριος, Γκλέκας Ιωάννης, Δημακάκος Γεώργιος, Δογαντζή Ελένη, Καββούρη Μαρία, Καρύγιαννη Παναγιώτα, Κατσίχτης Παναγιώτης, Κοκκορού Κατερίνα, Κονιδιτσιώτης Ιωάννης, Κουμάνταρος Δημήτριος, Λάσκαρης Γεώργιος, Λιάκου Λία, Μασούρας Χρήστος, Μαχαίρα Κυριακή, Μπεκιάρης Δημήτριος, Μπουγάδης Αλέξανδρος, Νικολακάκος Παναγιώτης, Ξύδης Ιωάννης, Παλογιαννίδης Νικήτας, Παπαδάκου Κυριακή, Παπαδάκου Χάιδω, Πασταρματζή Ιωάννα, Περγαντής Ηλίας, Πετροπαυλής Γεώργιος, Πρίμπα Χριστίνα, Σουλτάνη Παναγιώτα, Σταθάκης Στάθης, Σταθάκος Βασίλειος, Τσαγγούρης Γρηγόριος.