Με επιτυχία τα “Πιερράκεια 2017”

Ο Δήμος Ευρώτα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πόλης των Σπορ 2017 σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο (Γ.Α.Σ.) Σκάλας, διοργάνωσε τα «ΠΙΕΡΡΑΚΕΙΑ  2017» στο Δημοτικό στάδιο Βλαχιώτη

Στο διήμερο των αγώνων στίβου το Σάββατο (10/6/2017), συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ την Κυριακή μαθητές και  μαθήτριες των δημοτικών σχολείων.

Χρήστος Πιερράκος  (βιογραφικό)

Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας στις 25 Ιανουαρίου 1940. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Σπάρτη, ενώ μέχρι την ηλικία των 18 ετών ζούσε στη Σκάλα. Το 1958 ξεκινά την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

 *Πρώτη του διάκριση στο άλμα εις ύψος στους Παμπελοποννησιακούς Σχολικούς Αγώνες,όπου κατέλαβε την 3η θέση.
 *Το 1959 ήλθε στην Αθήνα, γράφτηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και ασχολήθηκε με τον ακοντισμό. Τον ίδιο χρόνο έγινε πρωταθλητής εφήβων με 59,60μ.

 *Από το 1961-1965 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και στα χρόνια αυτά κατέρριψε 12 φορές το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

 *Το 1964 έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Βουκουρέστι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με επίδοση 77,30μ. Σημειωτέον, είναι ο πρώτος μεταπολεμικός Βαλκανιονίκης στο αγώνισμα του ακοντισμού. Αυτή του η επίδοση, ήταν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

* Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με επίδοση 75,80μ. προκρίθηκε στους τελικούς μεταξύ 32 αθλητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Στους τελικούς το απόγευμα της ίδιας ημέρας τραυματίστηκε και παρά την απαγόρευση των γιατρών, έλαβε μέρος και έριξε το ακόντιο στα 72,86μ.,καταλαμβάνοντας τη 10η θέση.
* Είχε την τιμή να παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή του Μεξικό το 1968.

 * Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, παρευρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος της Οργανωτικής Επιτροπής για την προσφορά του στον αθλητισμό. Από το 1972 μέχρι το 1989 ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ από το 1986 μέχρι σήμερα ασχολείται ως βετεράνος με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως.
* Προς τιμήν του ακοντιστή Ολυμπιονίκη Χρήστου Πιερράκου, διεξάγονται κάθε χρόνο τα ΠΙΕΡΡΑΚΕΙΑ, αγώνες στίβου. Διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Σκάλας (Γ.Α..Σ), υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα (Ν.Π.Δ.Δ ‘’Νικηφόρος Βρεττάκος) και πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ