Με Λακωνική Αναφορά το 10ο Φεστιβάλ Μελιού – Βίντεο

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας (7-9 Δεκεμβρίου 2018), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η μεγαλύτερη γιορτή του μελισσοκομικού κλάδου στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 18 χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν αυθεντικό και ποιοτικό μέλι από όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γεύσεων με ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα που έχουν ως βάση το μέλι.

Το Φεστιβάλ εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, παρουσία και του γ.γ. Νίκου Αντώνογλου, ο οποίος το χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στην Ελλάδα και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού.

Όπως ανέφερε, ο κλάδος της μελισσοκομίας, παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και τις εξαγωγές, χάρη στην άριστη ποιότητα των διαφόρων ειδών μελιού και των προϊόντων κυψέλης που παράγονται με μεράκι στην ελληνική ύπαιθρο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 περιλαμβάνεται η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας και προβλέπεται ενίσχυση ύψους 21.795.000 ευρώ, δηλαδή 7.265.000 ευρώ ανά έτος, ποσό που καλύπτεται κατά 50% από κοινοτικούς και κατά 50% από εθνικούς πόρους.