Με πολλαπλά κατάγματα στο Νοσοκομείο ο Τάκης Κούρος την ώρα του ρεπορτάζ!

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα κοντά μας στον φίλο και συνάδελφο Τάκη Κούρο.

Είναι από τα περιστατικά που έρχεσαι αντιμέτωπος μέσα από την φύση της δουλειάς μας.

Ο καλός συνάδελφος και πρώτα από όλα καλός φίλος Τάκης Κούρος φωτογράφος εικονολήπτης και ανταποκριτής του ΙΟΝΙΑΝ στη Λακωνία είχε ένα σοβαρό ατύχημα την Κυριακή κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ. Στην μάχη του ρεπορτάζ όπως λέμε… που πολλοί κάποιες φορές το διακωμωδούν μη έχοντας την αίσθηση της δουλειάς μας.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το μεσημέρι κατά την διάρκεια αγώνα μοτο κρός όταν αναβάτης από Αθήνα μετά από άλμα έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε εκτός πίστας… στην κυριολεξία πάνω στο Τάκη Κούρο τραυματίζοντας τον σοβαρά!

Ο Τάκης είχε κάτσει σε σημείο εκτός πίστας για να φωτογραφίσει σε πρόσθια θέση και οχι όρθιος και μέσα σε κλάσματα ένιωσε την μοτοσικλέτα κυριολεκτικά να “σκαει” πάνω του μετά το άλμα και να τον εκτινάσσει. Οι ροδιές της μοτοσυκλέτας εμφανέστατες στο σώμα του.

Οι πόνοι αφόρητοι καθώς με το χτύπημα τραυματίστηκε στην δεξιά πλευρά του κορμιού του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο που βρισκόταν στην πίστα στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Μετά από εξετάσεις η διάγνωση έβγαλε πολλαπλά κατάγματα στο στέρνο, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη ενώ από θαύμα δεν είχε χτύπημα στο κεφάλι που θα μπορούσε να ήταν και μοιραίο καθώς η μοτοσυκλέτα πέρασε χιλιοστά.

Οι μνήμες πρόσφατες από τον άδικο χαμό συναδέλφου από την Καλαμάτα που έχασε την ζωή του στον Σαϊτοπόλεμο όταν σαΐτα τον χτύπησε στο κεφάλι.

Πλέον νοσηλεύεται στην Χειρουργική κλινική χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του αλλά ο χρόνος αποκατάστασης θα είναι αρκετός με τα χτυπήματα να είναι πολλαπλά.

Το γεγονός αποτελεί από μόνο του τραγικό και παράλληλα θα πρέπει να προβληματίσει.

Να προβληματίσει και να αλλάξει η φιλοσοφία που θέλει κάποιους να μην θεωρούν την δουλειά μας άξια σωστής αμοιβής απέναντι στην ίδια την καθημερινότητα και την φύση αυτής.

Να αξιολογείται και να αμείβεται ορθά όπως θα έπρεπε αφήνοντας πίσω τα σχόλια περί αμοιβής.

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ…τρέχουμε τζάμπα..! Τρέχουμε για να ενημερώσουμε το κόσμο για να έχει η περιοχή μας σωστή και έγκυρη ενημέρωση.

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη…Γιατί από την στιγμή που είσαι ΜΜΕ πρέπει να έχεις ενημέρωση.

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ θα τρέξεις για διαφημίσεις που δεν θα έρθουν όπως πρέπει…και άλλες φορές με την αμοιβή που πρέπει.

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ θα δουλέψεις και αργίες και Κυριακές

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ θα πρέπει να είσαι μάχιμος και να κάνεις την υπέρβαση.

Πολλές φορές για να “βγει” το ρεπορτάζ θα θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα σε κίνδυνο.

Λοιπόν την επόμενη φορά που δεν θα δώσεις στην δουλειά μας την πρέπουσα αξία…σκέψου τα παραπάνω…!!!

Εύχομαι στο φίλο και συνάδελφο Τάκη Κούρο περαστικά και γρήγορη ανάρρωση δίνοντας πάλι ραντεβού στον κοινό τόπο… Στην μάχη του ρεπορταζ για την σωστή ενημέρωση όλων των Λακώνων.

Ιωάννης Παυλάκος.