Με “ρυθμούς χελώνας” η ολοκλήρωση των έργων στο Δήμο Σπάρτης

Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑ Σπάρτης, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες στην οδό Κύπρου στην πόλη της Σπάρτης.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι αρχαία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δρόμο της πόλης στο υπέδαφος με αποτέλεσμα σε κάθε έργο που γίνεται να βγαίνουν στο φως .
Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, είναι να αξιολογηθούν σύντομα τα ευρήματα από την αρμόδια υπηρεσία αρχαιοτήτων και να ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕΥΑΣ.

Δυστυχώς είναι κοινό γνώρισμα η κωλυσιεργία του κρατικού μηχανισμού και των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε τέτοιου είδους προβλήματα με τη λύση να έρχεται πολλούς μήνες μετά.

Αν συνεχιστεί αυτή η κωλυσιεργία θα δημιουργήσει σωρεία από προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής μιας και είναι ένας δρόμος που καθημερινά υπάρχει μεγάλη διέλευση οχημάτων αφού εξυπηρετεί σχολεία της περιοχής αλλά και δημόσιες υπηρεσίες σημαντικό είναι να σημειώσουμε την δυσκολία διάβασης των πεζών που κινδυνεύουν να βρεθούν μέσα στα ρήγματα έστω και από απροσεξία .