Με συμμετοχική διαδικασία εκπαίδευσης και άθλησης συνεχίζει το Orange Festival 2017

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 3 Ιουλίου, με μεγάλη επιτυχία η 7η κατά σειρά δράση του Orange Festival 2017 με τον αγώνα δρόμου στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σπάρτης με την συμμετοχή 95 παιδιών της 6ης Δημοτικού και 1η-2ας Γυμνασίου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ και πραγματοποιήθηκε στην αρχή ενημέρωση από εμένα για την καλλιέργεια του πορτοκαλιού, την διαδικασία χυμοποίησης και τα οφέλη του χυμού για την υγεία μας ενώ ανέπτυξα και το πλάνο της Orangeland θέλοντας τα παιδιά κάποια στιγμή στο μέλλον να το επισκεφθούν. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας δρόμου.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και υπήρχε διάλογος αναλύοντας την όποια απορία τους για το πορτοκάλι και τον φυσικό χυμό κατανοώντας ειδικά τα μεγαλύτερα την σημασία για την υγεία αλλά και την τοπική μας οικονομία καθώς κάποια από αυτά έχουν καλλιέργειες οι οικογένειες τους. Για την Orangeland οι ερωτήσεις ήταν αρκετές και δόθηκε ραντεβού να οργανωθεί μια ξενάγηση. Οι άνθρωποι της Κατασκήνωσης, οι ομαδάρχες και ο Αρχηγός Πατήρ Σεραφήμ ευχαρίστησαν θερμά για την επίσκεψη και την δράση αυτή αλλά και γενικά είχαν ακούσει για την μεγάλη διαδραστικότητα που έχει αναπτύξει το Orange Festival 2017  στην τοπική κοινωνία διαβάζοντας συνεχώς και ακούγοντας για τις συνεχιζόμενες δράσεις. Τέλος ο Υπεύθυνος Πατήρ Νικόλας Τσέτστεκας εξέφρασε την επιθυμία το Φθινόπωρο να οργανωθεί ξενάγηση στην Orangeland.

Μια συναρπαστική εμπειρία έζησαν τα παιδιά του τμήματος Summer School του Ιδιωτικού Βάνας Πολυχρονάκου κατά την σημερινή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Orangeland, την Τρίτη 4 Ιουλίου . Η δράση ήταν εμβόλιμη στα πλαίσια του Orange Festival 2017, μετά από αίτημα του σχολείου για ξενάγηση. Στην  επίσκεψη τα παιδιά έστιψαν  τον δικό τους φυσικό χυμό πορτοκάλι για το σχολείο τους με γνώμονα την κατανόηση της διαδικασίας για να δημιουργήσουν ένα λίτρο χυμό. Μια διαδικασία που τους έδωσε την πλήρη εικόνα της χυμοποίησης και πως ο χυμός φτάνει στο σπίτι μας αλλά και τελικά πόσα πορτοκάλια χρειάζονται για να λάβουμε ένα λίτρο χυμό και πόσο πρέπει να πίνουμε την ημέρα. Γεμίσαμε ένα άδειο μπουκάλι του λίτρου και κολλήσαμε την ετικέτα δημιουργώντας στην ουσία τον δικό τους φρεσκοστημένο φυσικό χυμό. Για δυο και πλέον συνεχόμενες ώρες τα παιδιά έλαβαν ενεργή συμμετοχή και έχοντας πολλές απορίες κάνοντας την δράση μας διαδραστική.