Ιωάννης Παυλάκος “Στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης…Το Σπάρταθλον!”

Άρθρο Γνώμης

Πριν κλείσει ένα μήνα η νέα Δημοτική Αρχή του Πέτρου Δούκα έρχεται για να διαχειριστεί όπως άλλωστε η κάθε νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης που αναλαμβάνει κάθε Σεπτέμβριο, ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη μας. Αυτό του Σπάρταθλον.

Να υπενθυμίσουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για ότι έχει να κάνει με το έξω αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς για το αγωνιστικό μέρος και οτι αυτό περιλαμβάνει είναι αρμόδια η διοργανώτρια αρχή του Σπάρταθλον.

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος και αναλαμβάνει ρόλο από την στιγμή του τερματισμού κάθε αθλητή. Αυτό σημαίνει πως είναι υπεύθυνος για την σωστή εκτέλεση του τερματισμού, την φιλοξενία των αθλητών και την ιατρική υποστήριξη, την τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου και άλλες δράσεις.

Σε αυτό το δύσκολο διήμερο που έρχεται στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή έρχεται μπροστά στην πρώτη σοβαρή πρόκληση η οποία αποτελεί και ένα στοίχημα για την συνέχεια.

Κάποια θέματα μάλιστα έχουν ήδη ρυθμιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά θα πρέπει να τρέξει ή να αποπληρώσει η νέα (οργάνωση, έξοδα κλπ) χωρίς να είναι ενήμερη στον σωστό τόπο και χρόνο. Έτσι διατείνεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.!

Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε κατά πόσο η Νέα Δημοτική Αρχή και ο Πέτρος Δούκας με το επιτελείο του είναι έτοιμοι να κερδίσουν το πρώτο μεγάλο Στοίχημα που θα δώσει την γραμμή για την εύρυθμη και ομαλή μετέπειτα διοικητική πορεία στον Δήμο Σπάρτης.

Εννοείται πως το Σπάρταθλον έρχεται νωρίς για κάθε Δημοτική Αρχή αλλά η όρεξη, η διάθεση, η οργάνωση των διαδικασιών και οχι τόσο το τελικό αποτέλεσμα θα δείξουν τον δρόμο

Εν Αναμονή λοιπόν!

Ιωάννης Παυλάκος