Ο Δήμος Σπάρτης βράβευσε τους Σπαρταθλητές

‘‘Βράβευση Σπαρτιατών δρομέων από το Δήμο Σπάρτης’’

Πλημμυρισμένη από κόσμο αλλά και συγκίνηση ήταν η αίθουσα ‘’Ευάγγελος Φιλιππόπουλος’’ του Πνευματικού Κέντρου  του Δήμου Σπάρτης, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στην τιμητική εκδήλωση για τους Σπαρτιάτες δρομείς, οι οποίοι τερμάτισαν στο Σπάρταθλον 2017.

Η τελετή ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, του Συλλόγου «Σπαρτιάτες Δρομείς» και της Φωτογραφικής λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, που ανέφερε: «…Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας καθώς σήμερα τιμούμε τους τρεις(3) Σπαρτιάτες δρομείς, τους δικούς μας Σπαρταθλητές, που συμμετείχαν και τερμάτισαν στον πιο δύσκολο υπερμαραθώνιο, στο 35ο Σπάρταθλον.»

Έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ανέφερε: «Ελπίζω του χρόνου να είμαστε στην ευχάριστη θέση να βραβεύσουμε περισσότερους αθλητές.»

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και ευχές έδωσαν και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των Νομικών Προσώπων, του ΚΕΕΜ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση, από το Δήμαρχο Σπάρτης, των Σπαρταθλητών κ. Νικόλαου Κωσταρίδη, κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινού και κ. Παναγιώτη Καραλιά, που δε σταμάτησαν να ονειρεύονται, να κοπιάζουν,  να βάζουν στόχους και να τους εκπληρώνουν.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση των τριών Σπαρταθλητών ήταν το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα, που εισέπραξαν από όλους τους παρευρισκόμενους, για τον άθλο ψυχής και την υπεράνθρωπη προσπάθεια, που κατέβαλαν.

Από την πλευρά τους, οι Σπαρταθλητές ευχαρίστησαν την Σπαρτιάτικη κοινωνία, για την ηθική στήριξη, που τους έδωσε δύναμη να φτάσουν έως τον τερματισμό.

Με τη σειρά του, ο Σύλλογος «Σπαρτιάτες Δρομείς» βράβευσε τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης και τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία.

Συγκίνηση προκάλεσε και το φωτογραφικό βίντεο, που είχε ετοιμάσει και πρόβαλε η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, με στιγμιότυπα των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα και κατά τον τερματισμό τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρώτη παγκόσμια προβολή ντοκιμαντέρ από την προετοιμασία της Φιλανδικής ομάδας για τη συμμετοχή της στο Σπάρταθλον.

Ο Δήμος Σπάρτης διαχρονικά στήριζε και θα στηρίζει τις προσπάθειες των συμπολιτών μας στο Σπάρταθλον αλλά και σε ότι έχει σχέση με τον Αθλητισμό και το ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’.

Γιατί στις δύσκολές μέρες που περνάμε, χρειαζόμαστε πρότυπα και ανθρώπους, που θα κρατήσουν τις αξίες αναλλοίωτες, και θα δώσουν ώθηση στη νεολαία να στραφεί προς τον αθλητισμό.

Ευχόμαστε οι προσπάθειες των Σπαρταθλητών να αποτελούν δίδαγμα για όλη την κοινωνία καθώς γίνεται αντιληπτό ότι, μόνο με αγωνιστικό πνεύμα, σκληρή δουλειά , επιμονή και υπομονή στο στόχο, ο άνθρωπος τα καταφέρνει.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη σε όλους, με περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ