Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης πρόεδρος Σωματείου Φίλων Μουσείου Σπάρτης

«ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ»

Την Τετάρτη 28/6/2017, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσυσταθέντος Σωματείου με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ».

Κατά την παραπάνω συνεδρίαση αποφασίστηκε η συγκρότηση του προσωρινού Συμβουλίου σε Σώμα ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος, κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πρώην Υπουργός.

  • Αντιπρόεδρος, κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, πρώην Περιφερειάρχης.

  • Γραμματέας, κ. Σωτήρης Ροϊνός, Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας».

  • Ταμίας, κ. Παναγιώτης Γεωργανές, Πρόεδρος του «Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης».

  • Μέλος, κ. Κώστας Φούρκας, πρώην Νομάρχης Λακωνίας.

  • Μέλος, κ. Δημοσθένης Ματάλας, πρώην Δήμαρχος Σπάρτης.

  • Μέλος, κ. Δημήτρης Πολλάλης, Πρόεδρος της «Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας».

Η παραπάνω συγκρότηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα και την διάθεση μιας ισχυρής και έμπειρης ομάδας, η οποία σκοπό έχει  να προγραμματίσει τις ενέργειες του Σωματείου μέχρι το Φθινόπωρο, οπότε και θα συγκαλέσει την 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου κατά την οποία θα εκλεγεί το τακτικό Δ.Σ., το οποίο θα αναλάβει στην συνέχεια τις προβλεπόμενες από το καταστατικό του Σωματείου δράσεις.

Μέχρι την 1η Τακτική Γ.Σ., το Δ.Σ. θα μελετήσει και θα αποκωδικοποιήσει την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, θα ελέγξει τα χρονοδιαγράμματα και θα καταθέσει τυχόν προτάσεις του για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, δεδομένου ότι θεωρεί υπερβολικό το χρόνο των 4 ετών που προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση, για την υλοποίηση της μελέτης.