Προβληματισμός για την απόφαση τα σκυλιά από το καταφύγιο Σπάρτης να αφεθούν στους δρόμους

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα των αδέσποτων στην Σπάρτη με το ζήτημα πλέον να έχει πάρει την νομική οδό ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Εισαγγελική Αρχή προχωρά σε απόφαση να αφεθούν ελεύθερα τα σκυλιά που είναι υγιές, έχουν εμβολιαστεί, τσιπαριστεί, στειρωθεί και αποπαρασιτωθεί, όπως ορίζει ο Νόμος. Στη συνέχεια δίνεται ένας μήνας περιθώριο να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και στα υπόλοιπα σκυλιά και αυτά στην συνέχεια να αφεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον μέχρι να αδειοδοτηθεί το υπάρχων καταφύγιο που στην ουσία δεν είναι καταφύγιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αλλά χώρος προσωρινής φύλαξης και φροντίδας αδέσποτων ζώων.

Στην παρούσα φάση τα σκυλιά που φιλοξενούνται στα δυο σημεία (Αγ. Ειρήνη και Ξηροκάμπι) είναι περίπου στα 300 με τις αναφορές από πολίτες να σημειώνουν πως θα ήταν και πάλι πρόβλημα εαν αφεθούν και πάλι στους δρόμους (Φυσικό τους περιβάλλον)

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Σπάρτη και μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής για συναντήσεις και επαφές για το μείζον ζήτημα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έκανε το γύρο της Ελλάδας.

Τελος να σημειώσουμε πως το θέμα αναφέρθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σε προ ημερησίας διάταξη και θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση.

Σίγουρα είναι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και μένει να δούμε την συνέχεια.