Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “Dealt” στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Το Docs on Wheels ετοιμάζεται να βρεθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, στο πλαίσιο του American Film Showcase 2019 – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ.

The main story

Ένας από τους πιο φημισμένους μάγους της τράπουλας όλων των εποχών, ο 62χρονος Ρίτσαρντ Τέρνερ εντυπωσιάζει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο με τα θρυλικά ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Αυτό που οι θεατές δεν συνειδητοποιούν καν είναι ότι ο Ρίτσαρντ είναι εντελώς τυφλός, κάτι που κάνει τα επιτεύγματά του ακόμα πιο αξιοθαύμαστα. Το φιλμ του Λουκ Κόρεμ ακολουθεί την περιπετειώδη ζωή του, από την ταραγμένη παιδική του ηλικία και την άρνησή του να αποδεχτεί την απώλεια της όρασής του, τη ριψοκίνδυνη ενασχόλησή του με κάθε είδους extreme sports, και την τελειομανία με την οποία αντιμετωπίζει την τέχνη του, συνθέτοντας μια σπάνια ματιά στον κόσμο της σύγχρονης μαγείας αλλά και το πορτρέτο ενός χαρισματικού άνδρα που δεν επέτρεψε ποτέ στις αδυναμίες του να καθορίσουν τη ζωή του.

Sparti TechLab

Το Sparti TechLab φιλοξενείται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και αποτελεί αναπόσπαστο λειτουργικό κομμάτι της. Οι κύριοι πυλώνες δράσεις του είναι η Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα, Ισότητα και Περιβάλλον.

Στο τμήμα ενηλίκων καθώς και στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης υπάρχει μια συλλογή από λογοτεχνικά κυρίως βιβλία αλλά και πληροφοριακό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε μηνιαία θεματική βάση γίνονται προγράμματα και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, κουλτούρα, ιστορία και την εκπαίδευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής