Σοβαρός κίνδυνος να φύγει η Νοσηλευτική από την Σπάρτη – Αναμένονται εξελίξεις

Η Νοσηλευτική Σπάρτης εκπέμπει SOS

Εξελίξεις προκύπτουν στο σοβαρότατο ζήτημα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την Νοσηλευτική σχολή να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο να μεταφερθεί από την Σπάρτη σε άλλη πόλη με την Τρίπολη να κερδίζει έως τώρα την φημολογία με τις πληροφορίες να θέλουν πως είναι σε εξέλιξη η εύρεση χώρου για την μόνιμη μετεγκατάσταση!

Ο κίνδυνος να φύγει η Νοσηλευτική από την Σπάρτη είναι πιο εμφανής από ποτέ καθώς οι πιέσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι πολύ μεγάλες σε ανώτατο κεντρικό επίπεδο με τον κύριο λόγο να εμφανίζεται στις μη επαρκείς υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρουν στους φοιτητές οι δομές του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν φοιτητές της Νοσηλευτικής που ταξιδεύουν με δικά τους χρήματα(!!!) στο Νοσοκομείο Τρίπολης για να κάνουν μαθήματα εκπαίδευσης(!!!)

Για να διευκρινιστεί το Λεωφορείο από Σπάρτη για Τρίπολη το πληρωνει το Πανεπιστήμιο και από το ΚΤΕΛ Τριπολης μέχρι το Νοσοκομείο Τρίπολης οι φοιτητές πληρώνουν από την τσεπη τους που φτάνει μέχρι και 80 ευρώ το μήνα για τον κάθε φοιτητή.

Τον κίνδυνο κρούει και ο εμπορικός σύλλογος Σπάρτης δια μέσου του προέδρου του Παναγιώτη Φλώρου ο οποίος σε συνέντευξή του στο Γιάννη Παυλάκο και την Λακωνική ζώνη της Τηλεόρασης Best σημείωσε.

Εαν το Νοσοκομείο της Σπάρτης δεν βελτιωθεί δεν μπορεί να υποστηρίξει την συγκεκριμένη σχολή. Έχουμε διαπιστώσει πως πέραν από τους πρωτοετείς φοιτητές οι υπόλοιποι δεν μένουν όλοι στην πόλη. Έρχονται μόνο κατά την εξεταστική περίοδο, νοικιάζουν για λίγες ημέρες ενα δωμάτιο και στην συνέχεια φεύγουν. Λυπάμαι που το λέω, υπάρχει και προτροπή των καθηγητών που τους λένε “δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια εδώ”, τι να πω. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι

Με αυτές τις Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης είναι εμφανές η στάση και εξέλιξη στο μείζον αυτό ζήτημα καθώς θα έρθει η στιγμή που θα φύγει η Σχολή και δεν έχουμε πράξει τα δέοντα ως κοινωνία.

Όλοι οι φορείς θα πρέπει να συστρατευθούν στο να μην φύγει η σχολή από την Σπάρτη και να πράξουν τα δέοντα πριν είναι πολύ αργά.

Γιάννης Παυλάκος